Annonce
Billund

Jeg undrer mig...

Jill i Toftum undrer sig over, at de mennesker, der repræsenterer byens borgere i forhold til Grindstedforureningen, ikke har bakket op om en yderligere undersøgelse. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Jill i Toftum undrer sig over, at de mennesker, der repræsenterer byens borgere i forhold til Grindstedforureningen, ikke har bakket op om en yderligere undersøgelse. Arkivfoto: Jacob Schultz.

Læserbrev: I maj 2020 - kort tid efter, at regionen havde meddelt, at det generelt var sikkert at bo i Grindsted - var der et sidste møde i styregruppen. En gruppe, der var oprettet i forbindelse med den store sundhedsundersøgelse af Grindsted og som bl.a. bestod af embedsmænd fra regionen, kommunen og repræsentanter fra borgergruppen.

På trods af pressemeddelelsen om, at man ikke umiddelbart blev mere syg af at bo i Grindsted, havde Region Syddanmark og Statens Institut for Folkesundhed besluttet, at der skulle foretages en analyse, der skulle undersøge, om der var en øget sygdomsforekomst hos borgere, der havde boet i Grindsted i mere end 30 år. Denne analyse skulle igangsættes hurtigst muligt.

Men det blev den ikke.

Annonce

29. maj 2020, dagen efter, at referatet blev sendt ud, svarede kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen tilbage, at han havde svært ved at se, hvad formålet var med sådan en undersøgelse. Formanden for borgergruppen, Susanne Mathiessen, stemte i.

På den baggrund svarer koncerndirektør Kurt Espersen tilbage på mail 3. juni 2020, at koncerndirektør Jørgen Bjelskou og han selv havde vendt deres input med Stephanie (jeg formoder, at det er regionrådsformand Stephanie Lose), og at de nu er enige om, at der ikke er behov for at fortage yderligere undersøgelser. Dette sker bare otte dage før, at forskergruppen skal mødes for at diskutere, om der skal laves mindre undersøgelser.

I et af mine første læserbreve tilbage i oktober 2020 skriver jeg om gennemsigtighed og transparens i forhold til beslutninger omkring Grindstedforureningen. Jeg mener, at når de, der repræsenterer os borgere, medvirker til at tage en beslutning af den her karakter, så bør man oplyse om, at den er taget, og hvorfor den er taget.

Når dygtige mennesker i regionen, samt professor Anette Kjær Ersbøll, som har stået i spidsen for den registerbaserede undersøgelse, har truffet en beslutning om vigtigheden af en undersøgelse af borgere i Grindsted ud fra deres viden og faglighed, undrer jeg mig dog over, at de, der repræsenterer byens borgere, ikke har støttet op om denne undersøgelse, når nu analysen var besluttet.

Annonce
Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce