Annonce
Livsstil

- Jeg var så irriteret på mig selv over, at jeg blev til den bitre ende

Jesper Steinmetz. Foto: Kieron Dunleavy
Annonce

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Først og fremmest giver det mig en tiltrængt mulighed for at slukke for mobilen. Det tror jeg er sundt for os alle. Og så gør store kulturoplevelser mig grundlykkelig over, at der i denne verden findes mennesker, der kan glæde og røre os andre så meget.

Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

- Jeg læser meget forskellige genrer. Lige nu er jeg i gang med “Vi er kortvarigt smukke her på jorden” (roman af Ocean Vuong, red.), som er eminent i sin sproglige fortælling. I en helt anden boldgade har jeg for nylig afsluttet den mest afsindigt spændende historie fra virkelighedens agentverden, “Spionen og forræderen” om den russiske dobbeltagent Oleg Gordievsky. Jeg landede med et fly, da jeg var i gang med slutningen, og havde mest lyst til at råbe til piloten, om vi ikke kunne tage en tur mere, så jeg kunne få læst bogen færdig.

Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Jeg er en popdreng og ville ønske, at George Michael stadig var i live. Hans koncerter var fuldstændig fantastiske. Han sang som en drøm, og alle hans hits har været soundtracket til min ungdom og mit voksenliv. Jeg så ham i København, Aarhus, Washington og Sydney, men ville virkelig gerne lige se og høre ham en sidste gang.

Hvilken film, tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Den bedste tv-serie i lang tid var ubetinget "Tjernobyl". Jeg er meget optaget af koldskrigsårene og den menneskelige kynisme, som man fandt i det kommunistiske regime. Det afspejler "Tjernobyl" så fint - og så er jeg gammel nok til at huske de majdage i 1986, hvor vi var rystende bange for at blive ramt af atomudslippet.

Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Jeg har blødt punkt for Georges Seurats maleri “En søndag eftermiddag på øen La Grande Jatte”, som jeg har set flere gange på kunstmuseet i Chicago. Blandt andet fordi scenen, som maleriet skildrer, dannede rammen for Stephen Sondheims musical “Søndag i en park med George”, som jeg også har set flere gange.

Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg er meget stor fan af keramikeren Ursula Munch-Petersens kunsthåndværk.

Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Med alle teatre lukkede i USA drømmer jeg blot om, at Broadway åbner igen. Jeg er så trist på vegne af skuespillere, sangere og dansere over, at de ikke kan udfolde deres talent og glæde os andre.

Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Benjamin Brittens opera “En skærsommernatsdrøm”, som jeg så for nogle år siden i Sydney Opera House. Den var simpelthen så rædselsfuld. Gyselig tolvtone-musik - eller sådan noget - og alenlang. Jeg var så irriteret på mig selv over, at jeg blev til den bitre ende.

Jesper Steinmetz

Født i 1967.

Uddannet journalist i 1995.

Han har været ansat på Jyllands-Posten, DR og TV2 og blev kåret som årets mandlige tv-vært i 2007 og årets tv-vært i 2009.

Siden 2010 har han været USA-korrespondent for TV2 og er bosat i Washington, D.C.

Han udgav i 2011 bogen ”Come on America” og er lige nu aktuel med ”Live fra Amerika”, der udkommer 8. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce