Annonce
Erhverv

Jelling-frisører står sammen i kampen mod corona: Derfor venter vi med at klippe dit hår

Frisørerne Jytte Pedersen (til venstre) fra Din Frisør og Tina Dupont fra Organic Hair Lounge beder kunderne om at have tålmodighed, mens vi alle venter på, at samfundet atter kan genåbnes. Foto: Mette Mørk
Der er noget, der er vigtigere end hår, lyder det fra flere lokale frisører, som holder en pause fra kam og saks under coronanedlukningen. En af dem har selv været ramt af corona.

Jelling: De elsker at pleje, klippe, farve og frisere dit hår. Ja, faktisk elsker de så meget, at det har været deres levebrød i mange år at være frisører.

Men uanset hvor meget de elsker det, så ved de også, at der især i denne coronatid er noget, der er vigtigere end hår. Og det er eksempelvis at stå sammen og respektere myndighedernes restriktioner om at holde en pause fra frisørjobbet for at holde coronasmitten nede.

Derfor melder flere frisører i Jelling nu klart ud:

- Vi klipper ikke kunderne, mens vi er blevet pålagt at lukke vores saloner af myndighederne.


At andre kører ud og klipper, er deres sag. Men jeg vil ikke gøre det, for jeg havde selv corona, og det har jeg ikke lyst til, at andre skal udsættes for.

Jytte Pedersen, Din Frisør


Sådan lyder det fra Organic Hair Lounge, Greenhouse, Salon Egeris, Salon Eventyrspejlet og Din Frisør.

I takt med, at andre frisører i landet er begyndt at køre ud til kunderne, kan de lokale håreksperter også mærke et stigende pres.

- Vi er ikke ude på at pege fingre ad nogen - hverken vores kunder eller andre frisører i branchen. Vi kan se, at nogle har valgt at agere anderledes, men vi har valgt, at vi ikke kører ud og klipper, fordi vi ikke vil risikere at smitte andre eller blive smittet, siger Tina Dupont, som driver Organic Hair Lounge i Gormsgade.

Annonce

Jytte fik corona

Tina Dupont bakkes op af Jytte Pedersen fra Din Frisør. Hun har nemlig selv oplevet på egen krop, hvordan det er at være smittet med coronavirus.

- Det er selvfølgelig rigtig trist, at vi ikke kan få lov at arbejde. At andre kører ud og klipper, er deres sag. Men jeg vil ikke gøre det, for jeg havde selv corona, og det har jeg ikke lyst til, at andre skal udsættes for, siger Jytte Pedersen.

Det siger reglerne

  • Frisører skal holde deres lokaler lukket frem til og med den 28. februar 2021.
  • Det er dog ikke forbudt for frisører at klippe kunder i private hjem, har myndigheder som politiet og Arbejdstilsynet tidligere meldt ud i januar.
  • Selv om det ikke er ulovligt, fraråder frisørernes brancheorganisation DOFK, at man kører hjem og klipper kunderne, mens alle frisørsaloner skal holdes lukket:
  • "Vi er et servicefag, og vil hellere end gerne yde jer den behandling, som I trænger til, men respekter venligt, at den skal foregå i vores saloner, så der ikke dannes yderligere smittekæder, som gør at det vil vare endnu længere indtil vi igen kan mødes i salonerne," skriver DOFK-formand Connie Mikkelsen i et Facebook-opslag.

Hun var syg i december, men fik heldigvis ikke smittet andre med sygdommen. I dag er hun rask igen.

- Vi beder kunderne om at holde ud. Vi ser jo nok lige tosset ud alle sammen, og at vi har langt hår, er ikke det værste, der er sket. Der er andre ting, der er langt værre, fortsætter Jytte Pedersen, som har haft Din Frisør på Nørrevang siden 1992.

Annonce

Sidder i klemme

Hos Greenhouse har indehaver Janni Skovgaard samme holdning.

- Som frisører sidder vi lidt i klemme, fordi branchen er lukket ned, men så alligevel ikke helt, fordi der er et hul i lovgivningen, der åbner for, at man kan klippe i private hjem. Men der er jo en grund til, at man har lukket faget ned, og det vil vi gerne respektere, siger Janni Skovgaard.

Hun har blandt andet brugt nedlukningsperioden på at friske salonen op og malet væggene i Gormsgade 15.

- Selvfølgelig er det ærgerligt at holde lukket så lang tid. Men det er ikke mere synd for os end mange andre. Vi kan bare opfordre kunderne til at have tålmodighed, og så gør vi os klar til at få mega travlt, når vi forhåbentlig snart åbner igen, lyder det fra Janni Skovgaard.

Som situationen ser ud lige nu, skal frisører holde lukket frem til og med 28. februar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce