Annonce
Vejen

Jels Vikingespil gennem 42 år

Der har været dystre miner i bestyrelsen hos Jels Vikingespil i år. Foto: Frank Cilius

Jels Vikingespil er teater under åben himmel. En årligt tilbagevendende begivenhed baseret på flere hundrede frivilliges passion for vikinger og teater siden 1977. Mere end 700.000 gæster har gennem årene overværet drabelige fægtekampe, glødende romantik og farverige optrin på Danmarks smukkeste friluftsscene.

1977: Olav Finnemann vælges til formand og bliver på posten til sin død i 2004.

2004: Conni Tetens formand.

2006: Flemming Nielsen formand.

2008: Janus Lynggaard formand.

2016: Bruno Bennedsen formand.

Juni 2019: Et flertal i bestyrelsen er utilfreds med Bruno Bennedsen som formand og vælter ham. Janus Lynggaard bliver igen formand. Det sker midt under sommerens vikingespil og giver voldsomme dønninger i truppen. Bennedsen-holdet kræver en ekstraordinær generalforsamling og fremsætter et mistillidsvotum mod Janus Lynggaard og hans støtter i bestyrelsen.

29. august 2019: Den ekstraordinære generalforsamling endte efter fire timers hård debat med et kompromis. Bennedsen-holdet trak mistillidsvotummet mod Lynggaard-holdet tilbage mod, at alle i bestyrelsen stiller deres mandater til rådighed på den ordinære generalforsamling til november. Til den tid kan hele forestillingen begynde forfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];