Annonce
forside

Jens Højland med på yderste mandat

Jens S. Højland kom med på 11. mandat for Venstre.

Ringkøbing: Det nye byråd er på plads, og blandt de 29 medlemmer er der kommet unge kræfter til. 24-årige Jens S. Højland (V) tog den ene af pladserne, da han kom med som 11. mandat hos Venstre.

Det unge byrådsmedlem fra Videbæk har i valgperioden været kendt for sine tilhængere forklædt som blå mænd, ligesom han også har lavet en valgvideo baseret fodboldlandsholdets sang "Re-Sepp-ten". Det hårde arbejde bar i sidste ende frugt, og glæden var ikke til at tage fejl af hos det nye byrådsmedlem:

- Det har kæmpe betydning. Det er fedt. Jeg tror, at det er godt med lidt fornyelse. Det virker også til, at borgerne har det på samme måde, siger en glad Jens S. Højland.

Pladsen i byrådet giver samtidig den 24-årige vestjyde mulighed for at arbejde med sine mærkesager:

- Det giver mig bedre mulighed for at arbejde sammen med ungdomsrådet, som har min store interesse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce