Annonce
Kolding

Jens Letort er både fodboldtræner og lektor i matematik: Ved rouletten vil jeg spille på nummer seks

Jens Letort var i flere år assistenttræner i Esbjerg fB på fuld tid, indtil han stoppede i 2018. Han har netop genoptaget trænergerningen på et lidt lavere niveau i Middelfart Boldklub, men ellers arbejder han som matematiklærer på Munkensdam Gymnasium. Og det er inden for matematikken, Jens Letort er mest fascineret af tallet seks.Foto: Søren Gylling
Vi er nu nået til afsnit seks i årets julekalender. Her møder vi fodboldtræner og lektor i matematik, Jens Letort. For ham er tallet seks noget helt særligt.

Kolding: Som lektor i matematik og fodboldtræner på topplan er Jens Letort vant til at jonglere med både tal og bolde. Og både inden for sportens og matematikkens verden - og faktisk også på det personlige plan - har tallet seks en vis betydning for ham.

- Altså, vi bor i nummer seks, vi er seks i familien, og vores efternavn har seks bogstaver. Da jeg spillede fodbold, var det med rygnummer seks, og det er også altid det nummer, mine drenge har spillet med. Da min ældste søn blev født, var det endda på fødestue nummer seks, fortæller Jens Letort.

- Derfor holder vi af sekstallet i familien. Vi bliver bare lidt gladere, når noget har et sekstal med, tilføjer han med et smil.

Jens Letort var i flere år assistenttræner i Esbjerg fB på fuld tid, indtil han stoppede i 2018. Han har netop genoptaget trænergerningen på et lidt lavere niveau i Middelfart Boldklub, men ellers arbejder han som matematiklærer på Munkensdam Gymnasium. Og det er inden for matematikken, Jens Letort er mest fascineret af tallet seks.

- Seks er det mindste tal, man kan skrive ved hjælp af to forskellige primtal, fordi 2x3 giver seks. Tallet er også et såkaldt trekantstal, fordi 1+2+3 giver seks. Det er samtidig et fakultetstal, fordi 3x2x1 giver seks. Og ikke mindst, så er seks det mindste fuldkomne tal, hvor summen af de tal, der går op i tallet, giver tallet selv, forklarer Jens Letort, mens han ivrigt demonstrer det hele på et stykke papir.

Jens Letort synes generelt, at tal er skønne, fordi de er så universelle og har så mange egenskaber.

- Vi har brug for tallene i alle sammenhænge i vores hverdag. Alting har jo prismærke på, og tallene er helt nødvendige i alt, der skal måles, bare for at tage et par eksempler.

Og selv om Jens Letort som lektor i matematik naturligvis ved alt om tilfældighed og sandsynlighed, så ved han godt, hvilket tal han ville spille på, hvis han stod ved en roulette.

- Seks selvfølgelig. For hvis det nu kom ud.

Annonce

- Altså, vi bor i nummer seks, vi er seks i familien, og vores efternavn har seks bogstaver. Da jeg spillede fodbold, var det med rygnummer seks, og det er også altid det nummer, mine drenge har spillet med. Da min ældste søn blev født, var det endda på fødestue nummer seks.

Jens Letort.

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Jens Letort. Foto: Søren Gylling
Jens Letort. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];