Annonce
forside

Jens Peter Thestrup holder de nordiske faner højt

Jens Peer Thestrup været alle de steder, flagene her bliver hejst. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen

Sønderborg: Han har stadig Grønland til gode. Og Færøerne. Men ellers har Jens Peter Thestrup i Sønderborg rejst over alt i Norden. Lige nu planlægger han en tur til Vestnorge med Foreningen Norden i Sønderborg/Gråsten, som han gennem mange år har været formand for.

- Os, der er oppe i årene, har måske ikke kræfter til gåturen ud til Prædikestolen. Men det skal ikke hindre de unge i at komme afsted. Vi andre må bare finde andet at lave i Stavanger, siger Jens Peter Thestrup.

Prædikestolen er et imponerede klippemassiv, der hænger ud over Lysefjorden 604 meter over havets overflade. Det tager flere timer at gå turen derud, og stien går stejlt opad

Den 30. januar fylder Jens Peter Thestrup 80 år. Hans interesse for Norden blev skabt, da han som lærer på Ulkebøl Skole i Sønderborg gennem en årrække rejste med de ældste klasser på udvekslingsophold i Sundsvall, der var Sønderborgs venskabsby i Sverige.

Siden er stort set alle sommerferier gået nordpå:

- Sommeraftenerne og det nordiske lys er da noget helt særligt, synes han.

Nordens lokalforening i Sønderborg/Gråsten har omkring 175 medlemmer, der deler begejstringen. Så Jens Peter Thestrup og hans kone Grethe har nok at gøre med dels at planlægge årlige busture, dels samle medlemmerne i vinterhalvåret i læsekredse og til foredrag, der ofte arrangeres i samarbejde med biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce