Annonce
Esbjerg

Jensens Bøfhus vil lukke restaurant i Esbjerg midtby

Jensens Bøfhus vil lukke restauranten i Torvegade i Esbjerg. Arkivfoto

Hårdt pressede Jensens Bøfhus vil lukke restauranten i Torvegade og forsøger at sælge lejekontrakten med Villemoes Holding.

Esbjerg: Jensens Bøfhus er i færd med en omfattende turnaround efter flere år, hvor bøfkæden har ligget på afgrundens rand med dundrende underskud, og alene sidste år tabte kæden 157 millioner kroner.

Ledelsen i Jensens Bøfhus har således haft travlt med at lukke tabsgivende restauranter, og efter at kæden har givet kniven til 25 procent af sine danske restauranter er der nu 23 tilbage.

Nu siger administrerende direktør Dorte Gleie, at man blot mangler at lukke en restaurant - og det er en af de to restauranter i Esbjerg.

- Det er korrekt at der er 23 restauranter i Danmark, der er ikke planlagt flere lukninger udover Esbjerg, som er til salg, oplyser Dorte Gleie til Børsen.

I Esbjerg findes der to Jensens Bøfhus - én i Esbjerg Nord tæt ved Bilka, som drives på franchisebasis af Lene Munk Kristensen - og én i midtbyen i Torvegade tæt ved Torvet.

Annonce

Shitstorm

Nedturen i bøfhuset, som Palle Skov Jensen stiftede for snart 30 år siden, begyndte for alvor, da kæden ramte ind i en regulær shitstorm i 2014.Her fik Jensens Bøfhus Højesterets ord for, at den nordjyske fiskerestaurant Jensens Fiskerestaurant ikke måtte etablere en kæde med det almindelige efternavn.

Men dommen ramte Jensens Bøfhus som en boomerang, og folkestemningen vendte mod Jensens Bøfhus, der tabte en masse kunder efterfølgende.

Palle Skov Jensen trak sig sidste år tilbage som adm. direktør i sit livsværk og overlod den daglige styring af kæden til Dorte Gleie.

Køb en lejekontrakt

Og det er restauranten i Torvegade 10, som lukker - i hvert fald i Jensens Bøfhus-regi, oplyser kæden til JydskeVestkysten.

- Lejekontrakten med goodwill og interiør er til salg, oplyser Jensens Bøfhus.

Jensens Bøfhus indtog oprindeligt Esbjergs midtby, da kæden i sin tid åbnede i et tidligere andelsmejeri i en baggård til Kongensgade, men sidenhen købte stifteren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, ejendommen i Torvegade 10, hvor legendariske Palmehaven lå. Her byggede han en ejendom med restaurant i stueetagen og lejligheder ovenpå.

Da krisen ramte Jensen Bøfhus blev ejendommen imidlertid sat til salg, og senere blev den køb af Villemoes Holding for 16,5 millioner kroner. Den blev oprindeligt udbudt til 24 millioner kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce