Annonce
Esbjerg

Jensens Bøfhus vil lukke restaurant i Esbjerg midtby

Jensens Bøfhus vil lukke restauranten i Torvegade i Esbjerg. Arkivfoto

Hårdt pressede Jensens Bøfhus vil lukke restauranten i Torvegade og forsøger at sælge lejekontrakten med Villemoes Holding.

Esbjerg: Jensens Bøfhus er i færd med en omfattende turnaround efter flere år, hvor bøfkæden har ligget på afgrundens rand med dundrende underskud, og alene sidste år tabte kæden 157 millioner kroner.

Ledelsen i Jensens Bøfhus har således haft travlt med at lukke tabsgivende restauranter, og efter at kæden har givet kniven til 25 procent af sine danske restauranter er der nu 23 tilbage.

Nu siger administrerende direktør Dorte Gleie, at man blot mangler at lukke en restaurant - og det er en af de to restauranter i Esbjerg.

- Det er korrekt at der er 23 restauranter i Danmark, der er ikke planlagt flere lukninger udover Esbjerg, som er til salg, oplyser Dorte Gleie til Børsen.

I Esbjerg findes der to Jensens Bøfhus - én i Esbjerg Nord tæt ved Bilka, som drives på franchisebasis af Lene Munk Kristensen - og én i midtbyen i Torvegade tæt ved Torvet.

Shitstorm

Nedturen i bøfhuset, som Palle Skov Jensen stiftede for snart 30 år siden, begyndte for alvor, da kæden ramte ind i en regulær shitstorm i 2014.Her fik Jensens Bøfhus Højesterets ord for, at den nordjyske fiskerestaurant Jensens Fiskerestaurant ikke måtte etablere en kæde med det almindelige efternavn.

Men dommen ramte Jensens Bøfhus som en boomerang, og folkestemningen vendte mod Jensens Bøfhus, der tabte en masse kunder efterfølgende.

Palle Skov Jensen trak sig sidste år tilbage som adm. direktør i sit livsværk og overlod den daglige styring af kæden til Dorte Gleie.

Køb en lejekontrakt

Og det er restauranten i Torvegade 10, som lukker - i hvert fald i Jensens Bøfhus-regi, oplyser kæden til JydskeVestkysten.

- Lejekontrakten med goodwill og interiør er til salg, oplyser Jensens Bøfhus.

Jensens Bøfhus indtog oprindeligt Esbjergs midtby, da kæden i sin tid åbnede i et tidligere andelsmejeri i en baggård til Kongensgade, men sidenhen købte stifteren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, ejendommen i Torvegade 10, hvor legendariske Palmehaven lå. Her byggede han en ejendom med restaurant i stueetagen og lejligheder ovenpå.

Da krisen ramte Jensen Bøfhus blev ejendommen imidlertid sat til salg, og senere blev den køb af Villemoes Holding for 16,5 millioner kroner. Den blev oprindeligt udbudt til 24 millioner kroner.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Han blev headhuntet: Nu har direktør for lille sparekasse taget stor beslutning

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Bekymret nabomor efter gårsdagens dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Esbjerg For abonnenter

Fra frysehus på havnen til topstilling i 3F: Henning Overgaard fylder 50

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce