Annonce
EfB

Jeppe Højbjerg: Det er fedt at spille i Haderslev

Jeppe Højbjerg har lige som resten af holdet svinget meget i præstationerne i denne sæson, men i de to seneste kampe mod Silkeborg og AGF har han været sit hold en god målmand. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
EfB-målmand kan godt lide atmosfæren i det sønderjyske, selv om EfB ikke har mange gode minder fra den bane. Stemningen omkring kampen er speciel, og det gør den ekstra interessant, mener Jeppe Højbjerg.
Annonce

5117 dage.

Så længe er det siden, EfB senest vandt i superligaen i Haderslev, når holdet anno 2019 løber ind til kamp søndag eftermiddag.

Ikke siden Lasse Kryger, Jakob Poulsen og Fredrik Berglund scorede i 3-1-sejren 4. december 2005, har EfB slået SønderjyskE på udebane i superligaen.

Alligevel glæder EfB-målmand Jeppe Højbjerg sig lidt ekstra til at spille i Haderslev.

- Jeg synes, det er et fedt sted at spille, der er altid en god stemning. Der er altid lidt ekstra lir på i de kampe, fordi det er en slags lokalopgør, og fordi vi i hvert fald i de senere år har sloges lidt om, hvem der er storebror. Det må jo være dem lige nu, erkender Jeppe Højbjerg.

Annonce

Gode minder fra pokalen

Når han har et nok noget mindre anstrengt forhold til disse kampe end mange andre i og omkring Esbjerg, kan det hænge sammen med, at han er en af de få EfB-spillere, der rent faktisk kan prale med at have vundet en betydningsfuld kamp i Haderslev.

8. oktober sidste år vandt EfB i ottendedelsfinalen i pokalturneringen efter megen drama og forlænget spilletid – Adrian Petre og Agus Garcia scorede målene, og Jeppe Højbjerg stod selv en fremragende kamp.

- Jeg husker egentlig mest kampen for, at det ikke var en tv-kamp, dem er der jo ikke mange af, når man spiller i superligaen. Og så var der drama og lir på med ekstra spilletid, det var en fed kamp at være med i, husker Jeppe Højbjerg.

Annonce

Det er en nøglekamp

Det forventer han også af søndagens kamp. Masser af drama. Den har det ekstra krydderi over sig, at den er blevet en del mere vigtig, fordi det måske lidt overraskende er to hold, der mere eller mindre desperat kæmper for at komme væk fra bunden af superligaen.

- Man kan sagtens kalde det en nøglekamp, fordi vi jo kan trække SønderjyskE med ned, hvis vi vinder, mens vi ved et nederlag nok må erkende, at vi ikke henter dem. Det gør det ekstra spændende, og det gør det ekstra sjovt at spille, siger Jeppe Højbjerg, der ikke umiddelbart kan give en forklaring på, hvorfor EfB altid har det så forbandet svært i Haderslev.

- Der er for mig at se ikke nogen logik i det, udover at det bare er et svært sted at spille. Det er der andre end os, der synes. De er rigtig gode til det, de er gode til. Jeg ved godt, at de har forsøgt at lægge stilen lidt om, men for mig at se er det stadig et bøvlehold, der satser meget på fysik, dødbolde og lange indkast. For os gælder det om at matche dem på det, de er gode til, siger Jeppe Højbjerg og forudser en lige kamp, der bliver afgjort på de små ting. Som det seneste indbyrdes opgør i Esbjerg.

- Jeg synes faktisk, at vi er med i alle kampe, vi spiller altid med om pointene. Vi har bare ikke været gode nok og måske heller ikke heldige nok til at tippe kampene over til vores fordel. Det skal vi have ændret på, og det må meget gerne ske allerede i den næste kamp, siger Jeppe Højbjerg.

Og hvis det ikke sker – ja, så vil det på mandag være 5118 dage, siden EfB senest vandt en superligakamp i Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce