Annonce
Vejen

Jeres pensionsudspil er ikke for de nedslidte, Troels Ravn

Anni Matthiesen (V), medlem af folketinget.
Annonce

Læserbrev: Min gode folketingskollega Troels Ravn (S) fik den anden dag spalteplads her i avisen til at glæde sig over, at regeringens pensionsudspil tilsyneladende vil ”sikre nedslidte lønmodtagere en værdig tilbagetrækning”. Men Troels ved udmærket godt, at det langt fra er tilfældet. For virkeligheden er en helt anden, end den S-regeringen prøver at spinne i medierne.

Da Socialdemokratiet første gang præsenterede forslaget i 2019, var det med frasen om, at ”de mest nedslidte fortjener også en værdig pension”. Men ironisk nok er regeringens pensionsudspil slet ikke målrettet de nedslidte. Udspillet er nemlig udelukkende baseret på antal år på arbejdsmarkedet – ikke om man er nedslidt eller ej.

Så hvad betyder det helt konkret?

Jo, det betyder eksempelvis, at raske og arbejdsduelige danskere kan springe foran i pensionskøen, blot fordi de startede på arbejdsmarkedet som 17, 18 eller 19-årig, i stedet for som 20 årig. Det giver jo ingen mening, hvis man vil lave en ordning for nedslidte danskere. Det er hverken ordentligt eller rimeligt overfor de mennesker, som knokler og bliver nedslidte men som eksempelvis er startet på arbejdsmarkedet som 20-årig.


Det er ikke retfærdigt, at regeringen vil efterlade nedslidte mennesker på perronen, fordi de er startet ét år for sent på arbejdsmarkedet. Vi skal tage hånd om alle de nedslidte.


For hvem siger, at en 20-årig sygeplejerske ikke kan blive nedslidt efter et langt arbejdsliv med lange og stressende vagter i et umenneskeligt højt tempo?

I Venstre mener vi, at alle, der er nedslidte skal kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet – ikke kun nogle få udvalgte, som regeringen lægger op til. Det sikrer vi med seniorpensionen, som vi er klar til at udvide, så endnu flere kan få gavn af den.

Det er ikke retfærdigt, at regeringen vil efterlade nedslidte mennesker på perronen, fordi de er startet ét år for sent på arbejdsmarkedet. Vi skal tage hånd om alle de nedslidte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce