Annonce
Billund

Jernbane-forsinkelse vækker ærgrelse i Billund

Det kommer som en overraskelse for Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune, at Banedanmark først regner med at kunne tilkoble en kommende Billund-bane til resten af jernbanenettet i 2024.

Både Billunds borgmester og lufthavnsdirektøren ærgrer sig over udsigten til at skulle vente endnu længere på tog til Billund

BILLUND: Det vækker ikke just lokal jubel, at den planlagte jernbaneforbindelse mellem Vejle og Billund endnu engang ser ud til at blive udskudt.

Det er udfordringer med at koble en ny jernbane op på den eksisterende signalprogram, som kan ende med at forsinke processen, så det først i 2023 eller 2024 bliver muligt at køre med tog til Billund.

Borgmester Ib Kristensen (V) har ikke fået nogen officiel besked udfordringerne, som han derfor ikke kender til.

- Det er da lidt af en overraskelse, for det har jeg ikke hørt noget om. Vi har ikke fået andet at vide, end at vi har en jernbane i 2020, siger Ib Kristensen.

Det ligger fast, at der i Billund skal være to stationer: En i Billund Lufthavn og en ved Legolands hovedindgang.

Sidstnævnte har dog endnu ikke fået sin præcise placering, ligesom linjeføringen mellem Jelling og Billund stadig debatteres heftigt.

- VVM-undersøgelsen kører, og jeg hører ude i byen, at man allerede har opkøbt ejendomme, så det overrasker mig, siger borgmesteren.

Hellere i går end i dag

Hos Billund Lufthavn har direktør Kjeld Zacho Jørgensen aldrig lagt skjul på, at han byder enhver forbedring af den kollektive trafik til lufthavnen velkommen. En udskydelse af jernbanen kommer dog ikke til at få den store betydning for lufthavnen, som dermed bare må vente endnu længere på gevinsten.

- Vi har ikke lagt nogle specielle planer for, når jernbanen kom, for vi har hele tiden vidst, at der var en tre-fire-årig tidshorisont. Så tingene bliver bare udskudt lidt længere, siger Kjeld Zacho Jørgensen, hvis ønske blot er, at jernbanen kommer "hurtigst muligt".

- Jo før, jo bedre, men man er også nødt til at forholde sig til virkeligheden. Hvis det ikke kan lade sig gøre at koble den op på grund af signaludskiftningen, jamen så kan det ikke lade sig gøre. Virkeligheden er, som den er, og det kan man ikke gøre noget ved, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce