Annonce
Kolding

Jernbanemuseet går til kamp for at bevare vandtårnet

LUNDERSKOV: Danmarks Jernbanemuseum i Odense går nu ind i sagen om, hvorvidt det gamle vandtårn på banegården i Lunderskov skal bevares eller rives ned. På tirsdag kommer museets leder Poul Thestrup til Lunderskov, hvor han skal besigtige tårnet og holde møde om vandtårnets fremtid med en repræsentant fra tårnets ejer, Banedanmark.

– Jeg synes, det er et pænt vandtårn, og jeg synes, det skal bevares som en del af den helhed, der er på Lunderskov station. Det giver et vist miljø, med sådan et vandtårn, siger Poul Thestrup

Han fortæller, at en af årsagerne til, at han og jernbanemuseet er i interesseret i vandtårnet er, at netop Danmarks Jernbanemuseum og Lokomotivklubben KLK, der har hjemsted i det gamle remisekompleks på Lunderskov banegård, er inde i nogle forhandlinger om et tættere samarbejde.

Poul Thestrup vil ikke umiddelbart give noget tilsagn om, at Jernbanemuseet vil overtage arbejdet og dermed udgifterne til at vedligeholde vandtårnet fremover.

– Men vi kan være med til at kanalisere penge til vedligeholdelsen. Alt andet lige ser det bedre ud, når der kommer en officiel henvendelse fra Danmarks Jernbanemuseum end fra en lokal forening, siger Poul Thestrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce