Annonce
Kolding

Jesper Buch er med i ekspertpanelet: Kendisser hjælper Kolding med ny strategi

Her er ekspertpanelet - fra venstre Steen Hildebrandt, Christian Ibsen, Jesper Buch, Katherine Richardson, Pelle Guldborg og Jørn Pedersen. Foto: Kolding Kommune

Kolding: Efter sommerferien vil Kolding Kommune lancere en ny strategi for sin cirkulære økonomi-indsats, som skal skabe bæredygtige rammer for et godt liv for kommunens borgere og virksomheder - og til det arbejde søger kommunen nu hjælp hos en stribe eksperter.

Mandag mødtes en delegation fra Kolding med borgmester Jørn Pedersen i spidsen med sit ekspertpanel bestående af professor Steen Hildebrandt, professor Katherine Richardson, adfærdsforsker Palle Guldborg Hansen, serieiværksætter Jesper Buch og Concito-direktør Christian Ibsen. Med i panelet er også Flemming Besenbacher.

For borgmester Jørn Pedersen (V) er eksperternes input en uundværlig brik i arbejdet med den nye strategi.

- Vi skal finde vores egen vej i arbejdet med cirkulær økonomi og bæredygtighed, men vi er samtidig afhængige af at blive udfordret af førende eksperter, som kan være med til at løfte vores indsats. Det hold, vi har samlet, har både givet os noget at tænke over og konkrete indspark med hjem, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ung organist giver koncert

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Annonce