Annonce
Navne

Jesper er danmarksmester i østersåbning for 8. gang

Udvalgte kokke dystede til Danish Oyster Cup om at være hurtigst til at åbne 30 østers på den flotteste måde. Vinderen blev Jesper Knudsen forrest i billedet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I weekenden vandt Jesper Knudsen fra Grindsted for 8. gang i træk Danmarksmesterskabet i østersåbning.

RETTET KLOKKEN 21.25 MED KORREKT STED FOR DM SAMT ANTAL DM-SEJRE.

Grindsted/Rømø: Jesper Knudsen fra Grindsted blev lørdag danmarksmester i østersåbning for 8. år i træk.

Det skete ved mesterskabet, der blev holdt på Nykøbing Mors.

Allerede sidste år skrev redaktionen, at Jesper Knudsen var DM-vinder for ottende gang, men det viste sig at være en regnefejl, som havde narret både redaktionen, arrangørerne fra Morsø Kommune og Kokkeforeningen Danmark samt Jesper Knudsen selv.

I år kunne Jesper Knudsen så dog hæve trofæet for 8. gang efter at have slået Henrik Axelsen fra Aarhus Tech med ganske få hundrededele af et sekund i finalen.

Annonce

Endnu en sejr søndag

Søndag blev det til endnu en sejr ved Danmarks Østersfestival, som blev holdt på Rømø.

I konkurrencen, som også gik under navnet Danish Oyster Cup, dystede 14 kokke fra forskellige restauranter i at åbne 30 østers både flottest og hurtigst.

Konkurrencen løb over fire runder, hvor der blev åbnet 30 østers af kokkene. Østersene blev præsenteret på et træfad, som efter rundens afslutning blev båret til bedømmelse af dommerne. Det handlende både om at åbne østersene på kortest tid, men det var også vigtigt at de blev præsenteret flot og uden fejl.

Her vandt Jesper Knudsen, der arbejder hos Siemens i Vejle. Hans tid lød på 3,57 minutter. 2. pladsen gik til Jonas Tønsager fra Havnens Fiskehus i Aarhus med tiden 4 minutter, og 3. pladsen gik til Mathias Nørskov, også fra Havnens Fiskehus med 4,33 minutter.

Jesper Knudsen skal næste år derfor deltage i Nordisk Mesterskab, Europamesterskab, World Cup og VM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Nye ejere af campingpladsen i Børsmose

Vejen

Bilen rullede rundt i glat føre

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Danmark

Små børn efterladt i Aarhus: Nu er to frihedsberøvet og en anholdt i sagen

Annonce