Annonce
Sport

Jesper Jørgensen er færdig i EfB

Jesper Jørgensen var med i den fatale sæson, da EfB rykkede ud, men han har ikke spillet nogen rolle i denne sæson. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Flere profiler bliver skånet i lørdagens træningskamp mod Ringkøbing.

Officielt har hverken klub eller spiller sat ord på, men det, der længe har tegnet sig, er nu i realiteten en kendsgerning.

Jesper Jørgensen har spillet sin sidste kamp for EfB.

Den 33-årige midtbanespiller, der efter en årrække i belgisk fodbold, vendte tilbage til EfB i januar 2016 og har kontrakt frem til sommeren 2018, har haft problemer med sit knæ i et lille års tid og må efter al sandsynlighed opgive at fortsætte karrieren.

- Jesper spiller ikke nogen rolle i mine planer, siger EfB-træner John Lammers således og ærgrer sig naturligt nok på både klub og spillers vegne, men alligevel tager han savnet med ro.

- Jesper har slet ikke spillet i den tid, jeg har været i klubben, så jeg kan ikke vurdere, om det er et tab for os. Man kan altid bruge spillere med den erfaring, Jesper har, men som sagt, jeg kender ham ikke som spiller, så det ændrer intet for den måde, jeg går ind til foråret på, siger John Lammers.

Jesper Jørgensen, der ifølge avisens oplysninger flere gange har forsøgt sig med genoptræning, men hver gang har måttet give op på grund af smerter i knæet, ønsker ikke selv at kommentere sin situation.

Annonce

EfB's hold  EfB's hold

Lasse Mikkelsen, Daniel Anyembe, Ben Aziz Zagre, Agus Garcia, Jesper Lauridsen - Lasha Parunashvili, Andres Schetino, Mark Brink - Anders Dreyer, Adrian Petre, William Møller.

Austin bliver skånet

Han bliver ikke den eneste EfB'er på sidelinjen til lørdagens træningskamp mod Ringkøbing. Emmanuel Oti Essigba er langtidsskadet, Yuri Yakovenko og Tim Höltscher er først klar til at træne med holdet i næste uge, og det samme gælder målmanden Jeppe Højbjerg. Højbjerg døjede det meste af efteråret med en skadet tå, og det er nu besluttet at give den så meget ro, at han bliver helt klar til forårets kampe. Endelig bliver der lørdag begrænset spilletid til Rodolph Austin, der godt nok trænede med holdet på kunststofbanen fredag, men som generelt har det skidt med det underlag og derfor skånes lørdag.

- Vi kommer med en god følelse efter sejren i Horsens, men vi ved også, at det bliver en anden kamp mod Ringkøbing. Vores U19-hold slog dem 4-1 for nylig, men de kommer helt sikkert med et stærkere hold denne gang. Vi betragter det som træning, vi skal have alle mand i kamp, og vi skal undgå skader, siger John Lammers.

Kampen mod Ringkøbing spilles lørdag 12.00 på kunststofbanen på Gl. Vardevej.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce