Annonce
Sport

Jesper Jensen efter DM-guld: En kæmpe befrielse

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg-træner Jesper Jensen er glad for at kunne krone et flot forår med DM-guldmedaljer.

Det var en lettet Team Esbjerg-træner, der efter tirsdagens anden finalesejr over Herning-Ikast kunne gøre status efter at være blevet dansk mester i kvindehåndbold.

Ifølge Jesper Jensen var det vestjyske hold nemlig begyndt at tvivle en smule på sig selv efter forrige weekends nederlag til ungarske Siofok i EHF Cuppen.

- Det er en kæmpe befrielse og en kæmpe glæde at vinde guldet. Vi har været så godt kørende efter nytår, og så tabte vi EHF Cup-finalen for halvanden uge siden og blev lidt i tvivl om, hvorvidt vi kunne rejse os.

- Så vandt vi hjemme i lørdags (i den første finalekamp, red.) og skulle her til Ikast og præstere med tryk på igen, og så gør vi det alligevel, selv om det bliv lidt usikkert til sidst. Vi er rigtig glade og har heldigvis mange dage til at fejre det, siger Jesper Jensen efter tirsdagens sejr på 20-19.

Han mener, at guldet er endt i Vestjylland, fordi Team Esbjerg generelt har haft et godt tag på Herning-Ikast igennem hele sæsonen.

- Vi har mødt dem mange gange, og det har lidt været op til dem at finde på noget nyt til finalekampene.

- Det prøvede de også, men vi bevarede roen og fik spillet kampene, som vi gerne ville med masser fysik og kondition som et vigtigt parameter, siger Jensen.

Den tidligere topspiller har i foråret stået i spidsen for et hold, der har vundet 21 ud af 22 ligakampe inklusive slutspil. Spørger man Jensen, er én af hovedårsagerne til succesen, at esbjergenserne har haft et tætpakket kampprogram.

- Vi har haft et hårdt program og har stort set skulle spille to gange om ugen. Det har været godt for truppen, fordi vi har kunnet give mange spillere meget tid på banen, så det har holdt folk glade.

- Bredden på holdet har været god, og vi har kunnet se de andre hold gå lidt ned fysisk, mens vi har været rigtig friske, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce