Annonce
Sønderborg

Jesper Kock: Luk Østergade op igen

Da butikscentret Borgen blev bygget, ensrettede politikerne Østergade denne vej. Det ønsker Jesper Kock (S), at man nu overvejer at lave om. Arkivfoto: Claus Thorsted
I dagene efter trafikkaosset i forbindelse med Bon Jovi-koncerten gik debatten lystigt om infrastrukturen i Sønderborg By, hvor der er en del ensrettet kørsel. Jesper Kock fra Socialdemokratiet og Venstres Thomas Worm Larsen ville i en debat have Østergade åbnet for trafik i begge retninger. Nu trækker de lidt i land.

Sønderborg: Luk Østergade op. Det skrev byrådsmedlem Jesper Kock fra Socialdemokratiet på Facebook forleden. Han mener sådan set stadig, det er en god idé, men han vil ikke fremsætte det som et forslag i byrådssalen.

- Det er jo ikke sådan noget med, at man skal stemme for eller imod, siger han.

- Hvorfor egentlig ikke?

- Jeg har hele tiden ment, at det var en dårlig idé at ensrette Østergade - også da man lavede trafikplanen i den forrige byrådsperiode. Det kan godt være fornuftigt at ensrette nogen steder, men lige her var det ikke en god idé. Trafik er lidt som vand - hvis du lukker et sted, så finder det en anden vej. Derfor giver det problemer i Sønderborg by - især med ekstra trafik som ved koncerten. Men jeg synes, det er noget, vi skal tænke ind og drøfte i den videre renovering og planlægning af centrum, siger Jesper Kock.

- Jeg vil gerne bede formand og næstformand i teknisk udvalg, Aase Nyegaard (L) og Stefan Lydal (DF) tage det med - at overveje en genåbning af Østergade i begge retninger. Hidtil har jeg fået at vide, at det ville være dyrt først at ensrette Østergade for så nu at åbne den igen. Måske er vi nu efter nogle år med Borgen åben og den nye trafikplan nået dertil, hvor vi skal se på, om alt hvad vi gjorde med de bedste intentioner også var hensigtsmæssigt, siger Jesper Kock.

Annonce

Jeg vil gerne bede formand og næstformand i teknisk udvalg, Aase Nyegaard (L) og Stefan Lydal (DF) tage det med - at overveje en genåbning af Østergade i begge retninger. Hidtil har jeg fået at vide, at det ville være dyrt først at ensrette Østergade for så nu at åbne den igen. Måske er vi nu efter nogle år med Borgen åben og den nye trafikplan nået dertil, hvor vi skal se på, om alt hvad vi gjorde med de bedste intentioner også var hensigtsmæssigt.

Jesper Kock (S)

Nyegaard: Ingen hovsaløsninger

På sin egen Facebookvæg forleden var Jesper Kock noget mere direkte:

"Jeg synes ikke, at kommunen er verdensmester i at styre trafikken. Godt at vi ikke fik ensrettet vejene under den sidste formand for teknik og miljø. Han kom da til fornuft efter en shitstorm … Så nu er det kun ensretningen på Østergade, som har skadet handlen i Sønderborg."

Thomas Worm Larsen (V) skrev i den samme debat:

"Er med på, vi arbejder for at få den åben igen."

Men nu direkte adspurgt, hvorfor han ønsker den åben, trækker Venstremanden igen.

- Det skal du ikke lægge så meget i, siger han.

- Så du mener ikke det, du selv skrev til Jesper Kock, nemlig, at du vil arbejde på at få den åben igen?

- Jo, altså hvis det giver god mening, så vil jeg da gerne se på det, siger Thomas Worm Larsen.

- Men det er ikke noget, du på den måde har en holdning til. Altså hvorfor den skulle genåbnes - hvad grunden er til, at den bør genåbnes?

- Nej, men jeg vil gerne være med til at drøfte det, siger han.

Formand for teknisk udvalg, Aase Nyegaard, Fælleslisten, mener ikke umiddelbart, at Østergade skal åbnes i begge retninger.

- Vi skal helt overordnet tænke os gevaldigt godt om. Nu skal vi til at lave en bystrategi for Sønderborg by, og her tænker jeg det er helt oplagt at få trafikken i byen tænkt med ind. Det er ikke sådan, at jeg er for eller imod en genåbning af Østergade på den måde, men vi skal nok ikke lave en hovsaløsning lige nu og her, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce