Annonce
Sport

Jesper Lange til Ringkøbing

Jesper Lange nåede at spille for EfB, AGF og Helsingborg, inden han tog et skridt nedad i karrieren. Arkivfoto.

Tidligere EfB-angriber fortsætter karrieren i nyt spor på lavere niveau.

Han havde håbet på en fuldtidskontrakt som spiller i sin tidligere klub, EfB - det endte med en deltidskontrakt som både spiller og træner i 2. divisionsklubben Ringkøbing.

32-årige Jesper Lange tager et par skridt nedad i fodbold-hierarkiet og tiltræder en toårig kontrakt som spillende assistenttræner i Ringkøbing. Cheftræner Nicolai Wael får således både glæde af Langes sportslige kvaliteter, der må formodes at være mere end rigelige til at blive en profil i 2. division, og Langes menneskelige kvaliteter, der som bekendt er på allerhøjeste niveau. Lange skal ved siden af fodbolden arbejde hos en af klubbens store sponsorer, Det Faglige Hus.

- Jeg har jo været ude med en korsbåndsskade i et længere stykke tid og vil meget gerne tilbage på fodboldbanen. Jeg har selv en følelse af, at jeg ikke er så gammel, men det er svært, når man kommer tilbage fra sådan en skade, siger Lange til fodbold-hjemmesiden www.bold.dk. Angriberen forklarer, at Ringkøbing relativt tidligt i hele processen henvendte sig til ham. - De tilbød mange af de ting, som jeg synes er spændende ved fodbold, og som også gav noget ansvar, hvor jeg kan lave noget coaching og få lov til at arbejde med spillerne, ud over selv at spille. Jeg synes, det er en perfekt måde at komme tilbage på fodboldbanen. At kunne kombinere de ting og få taget min A-trænerlicens og forhåbentlig gøre det så godt, så det kan være, der åbner sig nogle muligheder. Både på træner- eller spillervejen, siger Jesper Lange.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce