Annonce
EfB

Jesper Lauridsen: Vi får intet foræret af FC Midtjylland

Jesper Lauridsen, til højre, var endnu en gang manden bag oplægget til en scoring, da Rodolph Austin scorede til 4-3 i overtiden mod FC København. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
EfB-back håber, at motivationen kan blive den afgørende faktor i den afgørende bronzekamp mod FC Midtjylland. Han kalder kampen en god anledning til at bryde en årelang forbandelse.

EfB: Ingen i EfB’s trup kender lørdagens modstander fra FC Midtjylland bedre end Jesper Lauridsen.

Den slidstærke back spillede 63 superligakampe for midtjyderne og var i 2015 med til at vinde det danske mesterskab – Lauridsen spillede samtlige kampe i denne sæson.

Så selvfølgelig bliver der noget særligt for ham at løbe ind på banen i Herning på lørdag og selvfølgelig er han den mest oplagte at spørge om, hvorvidt EfB kan forvente gaver fra det midtjyske på lørdag.

- Det kan vi helt sikkert ikke. Vi får intet foræret deroppe, siger Jesper Lauridsen og uddyber:

- De vil give deres tilskuere en god sidste kamp inden ferien, og så tabte de i Brøndby i mandags – de taber ikke bare sådan uden videre to kampe i træk.

Annonce

Fakta

Udgangspunktet

EfB vinder bronze, hvis OB ikke får flere point end EfB i sidste spillerunde. Ender de to hold a point, er OB bedst på grund af målscoren.

EfB er sikret mindst en fjerdeplads, og ender det sådan, skal holdet spille om en plads i Europa League-kvalifikationen mod vinderen af Randers-AGF. Det afgøres i én kamp, og den spilles i Esbjerg på torsdag.

De grumme tal

EfB har ikke vundet en superligakamp i Herning siden 9. september 2001 – den allerførste superligakamp mellem de to hold. det er i skrivende stund 6831 dage siden. Dengang vandt 2-0 på to mål af Michael Hansen. Siden da er det blevet til 14 nederlag og syv uafgjorte og en målscore på 48-15 i midtjysk favør.

Lyspunktet

27. april 2011 vandt EfB en pokal-semifinale i Herning med 2-1 på mål af Jesper Lange og Tim Janssen. Midtjyderne spillede sig imidlertid i pokalfinalen ved at vinde med de samme cifre i Esbjerg og efterfølgende vinde straffesparkskonkurrencen.

Denne sæson

EfB og FC Midtjylland har mødt hinanden tre gange i denne sæson, midtjyderne har vundet en, to er endt uafgjort. FC Midtjylland har i denne sæsin kun tabt én af 17 hjemmekampe - 1-2 mod Brøndby.

Flere ubekendte

Det sagde man så også om FC København, der som bekendt kom til Esbjerg i søndags efter 0-4 i netop Herning ugen forinden. Alligevel tabte mestrene, men måske lige præcis den kamp viste, hvad der også kan ske på lørdag. Det håber de i hvert fald i EfB-lejren – altså, at forskellen i motivation mellem et hold, hvis sæson reelt er slut, og et hold, der spiller for en historisk god placering, kan ses.

- Man skal kunne se på os, at vi vil det mere. At vi har mere at spille for. Når vi kommer et stykke hen i anden halvleg, og det begynder at gøre lidt ondt, skal vi vise, at vi er mere motiverede, end de er, mener Jesper Lauridsen.

Ikke kun motivationen er en ubekendt, det samme er startopstillingen. Hos FC Midtjylland. Træner Kenneth Andersen valgte i mandagens kamp at spare en række af stamspillerne – det sker ikke i helt samme udstrækning på lørdag, forventer Jesper Lauridsen.

- Jeg forventer helt sikkert at se flere spillere fra deres A-formation mod os. Men uanset hvem de stiller med, stiller de med et stærkt hold. Det så vi mod Brøndby, for selv om der var mange reserver med, burde de jo have vundet, mener Jesper Lauridsen.

Den perfekte anledning

Netop Brøndby er jo også en del af ligningen i denne sidste spillerunde. Med 4-1 over FC Midtjylland i mandags sørgede Brøndby for, at holdet har noget at spille for mod OB i Odense på lørdag – en sejr er nok til fjerdepladsen og en playoff-kamp om en plads i Europa League-kvalifikationen. Og vil samtidig sikre EfB bronzen. Men Jesper Lauridsen har nu ikke tænkt sig at spille mange ressourcer på at håbe på hjælp fra Brøndby.

- Det kan da godt være, at vi skal skele til den anden kamp, hvis der er 10 minutter tilbage, og vi har et resultat, vi kan bruge i, men udgangspunktet er, at vi skal gøre tingene færdige selv. Vi skal vinde, siger Jesper Lauridsen, der håber, at lørdag den 25. maj 2019 på to måder bliver skelsættende for EfB.

- De har bare en god følelse, når de løber ind på deres hjemmebane, fordi de stort set altid vinder. Det skal vi lave om på. Vi kender alle til EfB’s frygtelige statistik på udebane mod FC Midtjylland, og det ville altså være en god anledning til at bryde den forbandelse ved at vinde både kampen og bronze deroppe på lørdag, som han siger.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce