Annonce
Portræt

Jesper Meins løb sit livs løb ved VM i trail

Jesper Meins havde gode ben og kom i mål som den næstbedste dansker. Privatfoto
Den 39-årige HIF'er overraskede alt og alle ved verdensmesterskaberne i Portugal. Han kom i mål som den næstbedste dansker og blev samlet nummer 96. Nu skal der for alvor satses på trail.

HADERSLEV: Jesper Meins fra Haderslev IF blev udtaget på det yderste mandat til det danske traillandshold, der for nylig deltog i verdensmesterskaberne i den portugisiske by Miranda do Corvo.

Jesper Meins måtte igennem en ekstra udtagelseskonkurrence, inden landstræner Søren Rasmussen var sikker på, at han var den rette at sende til Portugal sammen med fire andre mandlige løbere og tre kvindelige.

Den 39-årige HIF'er overraskede alt og alle - inklusive sig selv - ved at løbe et fantastisk løb. Han endte som næstbedste dansker og fik en samlet placering som nummer 96.

- Det gik over al forventning. Jeg var bare i superform, og at løbe i dannebrogstrøjen var også med til at motivere mig. Aldrig har jeg haft så stor en oplevelse i min løbekarriere, fortæller Jesper Meins.

Han gennemløb den teknisk svære rute på 44 kilometer på fire timer og 19 minutter.

Annonce

Trail

Trail er en løbedisciplin ind for atletikken, hvor atleter konkurrerer i et terræn ad små stier - typisk gennem skov, bakker og natur uden for de gængse stier og veje.

Modsat løb på asfalt er underlaget ujævnt og kan involvere rødder, mudder og vand.

Distancerne er lange, fx maraton og halvmaraton eller længere.

Mange oplever det som en varieret og udfordrende løbeform. (Kilde: Wikipedia)

25 minutter forud

Takket være et sindrigt system er man i trailløb i stand til forholdsvis nøjagtigt at udregne, hvor lang tid det vil tage den enkelte at løbe ruten.

Jesper Meins sprængte alle tidsrammer og kom i mål 25 minutter hurtigere end beregnet.

- Vi havde forberedt os godt og prøveløbet ruten et par dage før. I modsætning til de andre 54 startende nationer havde vi sammen med Italien lejet en bil til startstedet i stedet for at køre med bus. På den måde undgik vi det værste virvar og var klar til at løbe halvanden time før startskuddet lød.

- Landstræneren havde på forhånd lagt en plan. Jeg skulle holde mig bag de andre danskere på de første 16 kilometer og ikke løbe for hurtigt. Mine ben var gode, så ved 16 kilometer fik jeg lov til bare at give den gas. Fra kilometer 16 til 31 overhalede jeg 40 løbere.

- De sidste 13 kilometer gik nedad, og selv om jeg her var nede at ligge fire gange, var der ingen der overhalede mig. Jeg nød bare turen, understreger Jesper Meins.

Blod på tanden

Den flotte præstation har for alvor givet Jesper Meins blod på tanden, og han vil i fremtiden i højere grad satse på at løbe trail.

- Mit mål er at blive udtaget til VM næste år igen, selv om jeg nærmer mig de 40 år. Her bliver ruten nok forlænget til 80 kilometer, siger Jesper Meins.

- Træningsmæssigt betyder det, at jeg i højere grad skal løbe trail fra nu af. Det vil kræve, at jeg bliver nødt til at tage udenlands for at finde bjerge at løbe i, men det er jeg indstillet på, tilføjer han.

Ved VM-løbet i Portugal startede løberne i 900 meters højde, og ruten steg så undervejs med 2200 højdemeter.

At løbe i dannebrogstrøjen var med til, at Jesper Meins ydede en præstation, som ingen havde forventet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce