Annonce
Billund

Jesper Skibby vil have forældre til at tage ansvar

Jesper Skibby var fredag eftermiddag forbi Byens Plads i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Billund: Fredag eftermiddag var det Jesper Skibbys tur til at formidle om et af FN's verdensmål i forbindelse med "Danmark for Målene".

Arrangementet foregik på Byens Plads, og den tidligere professionelle cykelrytter skulle formidle om mål nummer 3, "sundhed og trivsel".

- Sundhed er ikke at være professionel cykelrytter. Sundhed og trivsel er fællesskabet i noget, der er fedt at lave, sagde Jesper Skibby, og kom med et opråb til forældrene.

- Alt for mange børn er overvægtige og har motoriske vanskeligheder. Vi har som forældre en forpligtelse til at tage børnene med ud og være en del af en foreningen. Det kan godt være, I får halvanden times diskussion, men sådan er det, sagde Jesper Skibby og delte ud af sine egne erfaringer fra sin familie, og hvordan han selv fandt trivsel i at gøre noget sammen med dem.

Der var cirka 20 tilskuer til arrangementet. Næste kendis er Kathrine Bille, der blandt andet er kendt fra DR Ramasjang. Hun skal tale om "emballage som ressource" og kommer forbi fredag den 28. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce