Annonce
Vejen

Jette Østergaard holder intimkoncerter

Jette Østergaard er selv meget musikinteresseret og er normalt stamgæst på Tønder Festival, så at hendes have nu er blevet til et slags koncertsted, passer hende perfekt. Foto: Anders Davidsen
Selvom større koncerter og festivaler er aflyst, kan musikken ikke holdes nede. Jette Østergaard giver musikere mulighed for at spille imtimkoncerter på privatadressen.
Annonce

Lindknud: Forbi høje majsmarker og efter en del gruskørsel - ikke så langt fra Assersbølgård - kommer man til Jette Østergaards landejendom på Kidholmvej, som så småt er blevet til et koncertsted.

For et par måneder siden læste hun et opslag fra Herning-musikeren Joakim Lykke, der ville spille gratis privatkoncerter henover sommeren, hvis nogen havde lyst til at åbne dørene op.

Det ville Jette Østergaard hellere end gerne, og for halvanden måneds tid siden blev der afholdt en succesfuld koncert med ham.

Godt 30 folk fra hendes omgangskreds af venner og familie kom forbi til det, der heldigvis viste sig at være en tørvejsdag midt i en 'regntid', og festlighederne stoppede ikke med selve koncerten, da husejeren selv først så sin dyne klokken 4.30 om morgenen.

Inden hun nåede dertil, havde arrangørkvinden lagt billeder op på Facebook fra koncerten, og samme aften blev hun kontaktet af Helle Storch fra bookingbureauet "Storch entertainment".

- Hun havde set mit opslag og spurgte, om jeg var interesseret i at lave flere koncerter i haven, og selvfølgelig ville jeg det. Jeg har omgivelserne til, at folk kan komme og hygge sig, og det har vi behov for i denne tid, siger Jette Østergaard.

Annonce

Vil bevare hyggen

Den efterfølgende dag tilbød bookingbureauet konkret de tre musiknavne: Bryan Rice, Zididada samt Nikolaj og Piloterne, som hun straks takkede ja til. De to sidstnævnte kommer til at foregå i henholdsvis september og oktober, mens Bryan Rice er lige på trapperne 7. august.

Til den kommende koncert er 50 billetter sat til salg, og foreløbig havde hun onsdag formiddag solgt 35 af dem.

- Vi må i princippet godt være 100 mennesker, men det vil jeg ikke, for det skal stadig være hyggeligt, og hvor alle får noget ud af det fremfor ikke at kunne se for hinanden, siger hun.

Ligesom ved Joakim Lykke-koncerten er det også fremover planen, at terrassen skal bruges som scene, mens haven bliver for siddende koncertgæster. Jette Østergaard regner med at sidde i forreste række til alle koncerterne. Foto: Anders Davidsen

De tre kommende koncerter er åbne for alle og med entré, og hun lægger vægt på, at det er givet godt ud på nogle helt anderledes oplevelser, man kan se frem til sammenlignet med de traditionelle spillesteders ditto.

- Jeg fik rigtig gode tilbagemeldinger sidste gang, og folk må gerne tage telt eller campingvogn med, siger hun og peger ud på et stort græsareal bag selve haven:

- Der er 3,5 hektar jord, som er mit, så der er frit slag til at campere i forbindelse med koncerterne.

Annonce

Uden VIP

Naturligvis håber hun på tørvejr trods denne noget lunefulde sommer, men hvis det ikke arter sig, har hun en plan b klar, da hun råder over et større rum på matriklen, hun kalder "gildestuen".

Hvad angår drikkevarer, er det også noget andet end til større koncerter, da hun lægger op til, at man tager det med, som man ønsker. Alkoholbevilling til selv at tjene på det har hun ikke tænkt sig at søge.

Det er her i haven, at de betalende gæster får plads ved borde og stole. Bag hegnet ligger et større markareal, hvor gæsterne er velkomne til at campere. Foto: Anders Davidsen

Musikerne skal da heller ikke regne med VIP-faciliteterne på landejendommen.

- Jeg tror ikke, de forventer noget særligt, men de har hele terassen at spille på, og så kan de fortælle mig det, hvis de ønsker noget at spise eller drikke, siger Jette Østergaard og griner.


Jeg tror ikke, de forventer noget særligt, men de har hele terassen at spille på, og så kan de fortælle mig det, hvis de ønsker noget at spise eller drikke.

Jette Østergaard, koncertarrangør på privatadressen


Billetter kan købes ved at henvende sig til hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce