Annonce
Billund

Jette har haft reoler hos Floh siden start: - Jeg har stadig meget at sælge

Jette Faldborg har to reoler i Floh, men de ligger ikke side om side.- Det er psykologisk. Denne her har jeg haft hele tiden, men reol nr. 2 har været flere forskellige steder i butikken. Det er kommet lidt an på, hvordan det er gået de forskellige steder, fortæller hun. Foto: Lise Nørgaard
75-årige Jette Faldborg nænner ikke at smide gamle ting og sager ud. Hun har flere gange holdt private loppemarkeder både på Sjælland, hvor hun kommer fra, og en enkelt gang i Grindsted, hvor hun er flyttet til. Hun har faste reoler i Floh og har haft det siden start.

Stenderup-Krogager/ Grindsted: I Flohmarkt på Nørretorv i Grindsted er der fyldte hylder med legetøj, tasker, vaser, lys, tøj, malerier - alt mellem himmel og jord. Men hvem er menneskene bag reolerne og alle tingene, hvoraf noget koster, mens andet kan fås for en slik?

JydskeVestkysten har fået kontakt til én af dem.

75-årige Jette Faldborg har været med fra start i loppesupermarkedet, der fungerer på den måde, at man lejer én eller flere reoler, hvorfra man sælger sine lopper.

Annonce

En genial opfindelse for Jette Faldborg, der kan sælge ud af sine mange ting og sager uden selv at skulle være der.

- Jeg har solgt alt muligt fra mine reoler - alt fra porcelæn, lamper, køkkengrej, knive og gafler - og jeg sælger også frimærker, fortæller Jette Faldborg.

Jettes reol nr. to ligger ikke langt fra den anden lige nu - her sælger hun blandt andet tallerkner og en hvalpesele. Hun sørger altid for, at der ikke er for mange ting ad gangen på reolen, så det er til at se varen. Foto: Lise Nørgaard

Det eneste, hun ikke sælger, er tøj. Hun synes, at det hører sig mere til i en genbrugsforretning.

Selvom Jette Faldborg har haft sine reoler siden Flohs begyndelse i Grindsted, så har hun ingen planer om at stoppe. Der er stadig rigtig mange ting at sælge.

- Jeg fortsætter lige så længe, der er varer, og det har jeg i rigtig lang tid fremover, smiler Jette Faldborg, der har arvet flere gange i sit liv.

Kan dække op til 70 mennesker

- Jeg har holdt flere private loppemarkeder for at få solgt ud, og vi har også haft ét her, men det er anderledes at holde loppemarked her end på Sjælland. På Sjælland køber folk gerne noget for en tyver, men her er det enten rigtig meget eller slet ingenting, folk køber, konstaterer Jette Faldborg, der ikke nænner at kassere ting og sager - heller ikke selvom hendes søn synes, at det ville være fint at køre en container frem.

- Det er min hobby. Jeg hygger mig med det, og selvom jeg sælger ud, så kan jeg sagtens tage på loppemarked og finde rigtigt gode ting - noget af det har jeg måske i forvejen, siger Jette Faldborg, der erkender, at der også er noget, der ikke er til salg.

Jette er kræmmer og har været det i rigtig mange år. Her er hun i sit es. Foto: Lise Nørgaard

- Min søn siger, at jeg nemt kan dække op til cirka 50 mennesker, og så har jeg 275 krystalglas. De er alle i samme mønster, hvoraf nogle er antikke, smiler Jette Faldborg, der for 11 år siden rykkede til Grindsted.

Annonce

Frimærker forsvinder

Hun oplever, at hun kan sælge næsten alt i Flohmarkt.

- Jeg skal bare være tålmodig. Jeg havde et par gamle petroleumslamper. Den første af dem røg hurtigt, men den anden var sej. Den hang der faktisk et helt år. Jeg talte med et traktørsted, Malerklemmen, på Sjælland, som netop havde den salgs lamper. De ville ikke købe den, men vi kunne spise for den. Det sagde vi ja tak til, men da jeg så kom ned i Floh, var den væk, siger Jette Faldborg, der tager en tur omkring supermarkedet cirka en gang hver 14. dag, hvis det passer ind i campingaktiviteterne.

Jeg har virkeligt meget porcelæn, og noget har jeg fået opmagasineret. Jeg har solgt virkelig meget - for eksempel 150 malkekander.

Jette Faldborg

- Jeg har også haft en lås til at ligge til en campingvogn. Den er til at spænde imellem bil og campingvogn. Hver gang jeg kommer derned, er den skilt ad - nok fordi folk ikke ved, hvad den skal bruges til. Så samler jeg den igen, men den ryger nok også hjem igen, siger Jette Faldborg, der også har planer om at sælge på Gul og Gratis.

- Jeg har en del store ting til at stå, som jeg gerne vil af med, for eksempel madrasser, EDB-borde og natborde.

Hun vil ikke tro, at hun tjener på reolerne i Floh.

- Det går mere eller mindre lige op, men jeg vil ikke aflevere mine ting til genbrug. Jeg vil gerne, at folk giver lidt for det i stedet for at give det hele væk, siger Jette Faldborg, der samlede på frimærker i gamle dage.

- Jeg havde en forventning om, at når jeg blev gammel, så skulle jeg sidde og ordne dem, men nu gider jeg ikke have dem mere, så nu sidder jeg og klipper dem med en saks og sorterer dem. En bunke med Kong Christian, Dronning Margrethe og forskellige andre emner. Man får 100 gram for 25 kroner, og de forsvinder hver gang.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Haderslev

Tre gerningsmænd brød ind på byggeplads og kørte afsted på Helges minilæsser: - Det er da pisse træls for at sige det mildt

Vejen

Energipriser eksploderer: Det koster kassen at holde børn og ældre varme

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Billund

Fremtidens fødevarer debatteres på landbrugsskolen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Aabenraa

Derfor er Brundlund Slot hegnet ind og fyldt med aktivitet: Stor lysfestival åbner snart

Annonce