Annonce
Varde

Jette lejer sommerhuse ud til tyskere: Coronakrisen koster mig nogle ekstra år på arbejdsmarkedet

Jette Schousboe Rasmussen med en bunke papir. Det er ombookninger. Tyskerne står på spring til at komme til Danmark, oplyser hun. Foto: Morten Nielsen
Regeringen bør virkelig prioritere en åbning af grænsen, mener ejer af lille sommerhusbureau. Det gør ondt i Blåvand, at tyskerne er væk. Det er hun ikke den eneste borger, der mærker.
Annonce

Blåvand: - Det er en katastrofe, at tyskerne er væk.

Jette Schousboe Rasmussen driver måske Danmarks mindste feriehusbureau med blot 60 sommerhuse til udlejning - Blåvand Feriehusudlejning. Hun er virkelig ramt af den lukkede grænse - én af coronarestriktionerne.

- Jeg er gået stærkt tilbage, siger Jette Schousboe Rasmussen, som blev selvstændig for 22 år siden.

Hun kan naturligvis leje ud til danskere, men der er slet ikke den efterspørgsel, og det danske marked kan overhovedet ikke fylde tomrummet efter tyskerne, oplyser Jette Schousboe Rasmussen.

Hun er stillet en økonomisk kompensation på 23.000 kroner om måneden i udsigt, og af det beløb skal hun betale udgifter, så hun har et enormt indtægtstab.

- Jeg kommer til at blive på arbejdsmarkedet nogle år mere, end jeg havde tænkt mig, siger Jette, der er 57 år, med et smil.

De kommer her, bor i et sommerhus med god plads omkring, de har mange varer med hjemmefra. Der er ikke stor smitterisiko.

Jette Schousboe Rasmussen

Annonce

Tabet varer ind i næste år

For hun klarer det. Men indtægtstabet bliver til at mærke - også næste år.

- Jeg har givet lejerne tilgodesedler. Stort set alle har ombooket, siger Jette, som altså også kommer til at mangle de penge til næste år, når turisterne indløser tilgodesedlerne.

- Tyskerne vil meget gerne hertil. Nogle ringer og hører på mulighederne og siger, de savner Blåvand. Når grænsen åbner, så kommer de tilbage. Jeg synes ikke, der er nogen risiko ved det. De kommer her, bor i et sommerhus med god plads omkring, de har mange varer med hjemmefra. Der er ikke stor smitterisiko.

- Jeg vil virkelig opfordre til, at en grænseåbning tænkes ind i en genåbning af Danmark, siger Jette Schousboe Rasmussen, der nu ikke kan lade være med lidt at fortryde, at hun ikke tog imod købstilbud på hendes lille bureau.

Men for hende er det blevet en livsstil at være selvstændig med et enmandsbetjent bureau.

Annonce

Der kan sælge pølser

Helle Krügermejer er på fjerde år pølsedame i Blåvand, og hun mærker også, at tyskerne mangler.

- Det er især på hverdage. Der er nogle få danskere, og de fortæller, at de lejer sommerhusene billigere, siger Helle Krügermejer, som nu slet ikke klager.

- Vi har haft en rigtig god påske og weekender med mange danskere. Så vi har solgt godt. Men vi har ikke nok at lave på hverdage, til at vi kan kalde afløsere ind, siger Helle Krügermejer.

Helle Krügermejer er pølsedame, og hun har relativt travlt trods manglen på tyskere. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Cafe er gået meget tilbage

Tine Sauer driver Cafe West Point på hovedgaden Blåvandvej, og hun har sat forskellige varer på alle cafeborde, så ingen sætter sig. For det må de ikke. Hendes cafe med is, drikkevarer og andet appellerer til tyske turister, så de mangler virkelig.

- Vi er gået over 90 procent ned, siger Tine Sauer, der har en del år at sammenligne med. Det er hendes sjette sæson i Blåvand.

- Vi overlever, siger hun, selv om hun ikke har modtaget pengene fra de støtteordninger, som staten har sat i værk.

Men hun er også en erhvervsdrivende, som savner de tyske turister.

Tine Sauer har mistet mere end 90 procent af omsætningen som følge af de manglende tyske turister. Foto: Morten Nielsen
Jette Schousboe Rasmussen er overbevist om, at tyskerne er tilbage i Blåvand, i samme øjeblik grænsen åbnes igen. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce