Annonce
Læserbrev

Jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til vedkommende

Læserbrev: Når jeg sætter mig foran fjernsynet hver torsdag aften for at se mit yndlingsprogram siger værten altid: Husk på, at jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til vedkommende.

Hvis du ikke kender programmet, så er det Debatten på DR2, der bliver sendt hver torsdag aften kl. 20, og det er Clement Kjersgaard, som hver torsdag siger de kloge ord, som vi kan lære rigtig meget af. De seneste uger er tonerne gået meget højt. Både i byrådet, på Facebook og i diskussionerne blandt almindelige borgere. Kolding Kommunes budget har fyldt rigtig meget i medierne og i borgenes hverdag. Tonen har været barsk, og vi har ikke lyttet nok til hinanden. Jeg skriver ikke for at forsvare nogen politisk, jeg skriver som ganske almindelig borger, som er ked af den hårde tone, man specielt finder på Facebook, hvor personlig hetz mod politikerne er blevet ganske almindeligt.

Jeg har stor respekt for, at man kan være uenig og sur, fordi vi nu endnu engang skal spare en masse penge i Kolding Kommune. Men vi får ikke noget ud af at komme med personlige angreb på forskellige politikere. I et demokrati må vi kunne kommunikere sammen og finde løsninger ved at lytte og lære af hinanden. Hvis vi kun bruger tid på at kritisere og være sure, så graver vi så store grøfter, at vi holder op med at lytte til hinanden. Husk på, at politikerne er også mennesker, der arbejder ved siden af deres job i byrådet, og de har også en familie, som læser mange af de personlige angreb.

Jeg vil gerne rose Betina Damgaard Sørensen for hendes store engagement og for at huske på, at vi godt kan være uenige og samtidig lave en demonstration uden at snakke grimt om personer. Stor respekt for det. Det kan dog undre mig, at Kolding – by & havn i balance, har så stort et behov for at være så personfikseret. Jeg bryder mig ikke om, når man går efter manden og ikke bolden. Fint at man er uenig, så må man jo fremlægge sin egen politik. Men at være efter Søren Rasmussen og skrive at det er beskæmmende at have sådan en politiker i Kolding kommune, det er ikke i orden. Når Paw Henriksen angriber Jørn Pedersen og siger, han ikke er en værdig borgmester, så angriber han også de 12.112 borgere der har stemt på Jørn Pedersen ved sidste kommunalvalg. Jeg er dybt uenig med mange af Søren Rasmussens og Jørn Pedersens beslutninger, men derfor respekterer jeg, at de har et mandat i ryggen og sidder i byrådet, fordi borgerne i kommunen har besluttet det. Vi har de politikere, vi fortjener. For vi har selv valgt dem. Er vi utilfredse må vi jo argumentere, diskutere, demonstrere og i sidste ende må vi jo skifte dem ud til næste valg.

Så kære borgere i Kolding Kommune. Skal vi ikke se, om vi kan huske på Clement Kjersgaards kloge ord: Jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til vedkommende.

Annonce
Filip Bekic
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce