Annonce
Sport

Joachim Andersen scorer sit første ligamål for Lyon

Jean-Paul Pelissier/Reuters
Joachim Andersen trykkede af fra distancen og sikrede Lyon en 4-0-sejr over Nimes i Ligue 1 fredag aften.

Danmarks dyreste fodboldspiller scorede fredag sit første ligamål i fransk fodbold.

Det var en realitet, da Joachim Andersen scorede Lyons sidste mål i 4-0-sejren ude mod Nimes i den franske Ligue 1.

Den danske forsvarsspiller modtog bolden et godt stykke uden for feltet helt upresset, og han sørgede med et langskud for at tordne bolden i mål.

På det tidspunkt var Nimes for længst reduceret til kun ni mand, efter at Theo Valls efter blot fem minutter fik direkte rødt kort.

Fem minutter før pausen fik Nimes-spilleren Gaetan Paquiez så sit andet gule kort, og dermed blev han også udvist, da hjemmeholdet var bagud 0-1.

Det blev også pausestillingen efter Memphis Depays føringsmål på et straffespark i første halvleg.

Hollænderen øgede til 2-0 efter en god time, og Houssem Aouar scorede til 3-0, inden Joachim Andersen leverede sit første mål i den franske liga.

Danskeren scorede første gang for Lyon 5. november, men det var i Champions League, da Lyon slog Benfica 3-1 hjemme.

Joachim Andersen skiftede før denne sæson fra italienske Sampdoria til den franske storklub i en handel, der gjorde ham til Danmarks dyreste fodboldspiller.

Det var en kendsgerning, da Lyon bekræftede, at klubben i alt betalte 30 millioner euro (cirka 224 millioner kroner) for danskeren.

Dermed var beløbet højere, end da Jannik Vestergaard året før skiftede fra Borussia Mönchengladbach til Southampton.

Dengang bekræftede Vestergaard til BT, at han kostede 25 millioner euro, hvilket på daværende tidspunkt var på 190 millioner kroner.

Lyon ligger på femtepladsen i rækken med 25 point for 17 kampe. Paris Saint-Germain topper ligaen for to kampe færre med 36 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

Åbent hus om byudvikling i Billund

Annonce