Annonce
Aabenraa

Joan lukker sin butik på gågaden: - Der sker ikke nok i den nordlige ende

I 2017 åbnede Joan Hejsel Used2Kids på gågaden i Aabenraa. Nu lukker den, fordi der ikke sker nok i den nordlige ende af gågaden til at skabe en god omsætning. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Joan Hejsel kan mærke den stigende konkurrence på salg af brugt børnetøj og vælger derfor nu at lukke butikken Used2Kids i Aabenraa og koncentrere sig om sin butik i Christiansfeld

Aabenraa: Efter toethalvt år med butik på gågaden lukker Joan Hejsel fra Hoptrup nu sin genbrugsbutik til børn Used2Kids i den nordlige ende af gågaden.

Det sker af flere årsager, men i bund og grund sker der ikke nok i den ende af gågaden til at holde butikken kørende.

- Jeg vil gerne gå ned i tid, da jeg har et barn med udfordringer, som jeg vil bruge mere tid på, men hvis butikken gik bragende godt, ville jeg selvfølgelig ikke lukke den. Set i bagklogskabens lys var der nogle ting, som jeg kunne have gjort anderledes. Jeg har sat mig lidt for dyrt i husleje, og jeg skulle måske have arbejdet lidt mere selv i butikken, da der også var høje lønomkostninger. Jeg har mange stamkunder, men der skal altså sælges meget, når det er brugt tøj, udstyr og legetøj, forklarer Joan Hejsel.

Hun kalder det vemodigt, for hun var glad for butikken og lokalet, men det nytter ikke noget, når ikke er omsætning nok.

- Det er også et helt andet marked i dag, end da jeg begyndte på det her for seks år siden. Da var jeg jo pionér på området, men i dag er det nemt at sælge brugt på nettet og på Facebook. Heldigvis er der stadigvæk nogen, som gerne vil ind i en fysisk butik og se og røre ved tøjet og specielt kigge på standen, når det nu er brugt, fortæller hun.

Annonce

Butikken passede ind i profilen

Da Joan Hejsel åbnede Used2Kids i 2017, skete det også i den nordlige ende af gågaden, fordi hendes butikskoncept passede godt i den retro- og genbrugsprofil, der var lagt op til at blive den nordlige endes kendetegn i fremtiden.

- Jeg blev nærmest lovet, at arbejdet med den nordlige ende af gågaden ville gå i gang nu, og at jeg kunne ikke blive ved med at vente med at åbne i Aabenraa. Men der er jo ikke sket så meget endnu, siger hun.

Used2Kids var på et tidspunkt repræsenteret i tre sønderjyske byer, men med udgangen af september er der kun den oprindelige butik i Christiansfeld tilbage. Butikken i Vojens lukkede for et stykke tid siden, og sidste åbningsdag i Aabenraa bliver formentlig den 14. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

58-årig bilist fik flere sigtelser

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce