Annonce
Aabenraa

Joan lukker sin butik på gågaden: - Der sker ikke nok i den nordlige ende

I 2017 åbnede Joan Hejsel Used2Kids på gågaden i Aabenraa. Nu lukker den, fordi der ikke sker nok i den nordlige ende af gågaden til at skabe en god omsætning. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Joan Hejsel kan mærke den stigende konkurrence på salg af brugt børnetøj og vælger derfor nu at lukke butikken Used2Kids i Aabenraa og koncentrere sig om sin butik i Christiansfeld

Aabenraa: Efter toethalvt år med butik på gågaden lukker Joan Hejsel fra Hoptrup nu sin genbrugsbutik til børn Used2Kids i den nordlige ende af gågaden.

Det sker af flere årsager, men i bund og grund sker der ikke nok i den ende af gågaden til at holde butikken kørende.

- Jeg vil gerne gå ned i tid, da jeg har et barn med udfordringer, som jeg vil bruge mere tid på, men hvis butikken gik bragende godt, ville jeg selvfølgelig ikke lukke den. Set i bagklogskabens lys var der nogle ting, som jeg kunne have gjort anderledes. Jeg har sat mig lidt for dyrt i husleje, og jeg skulle måske have arbejdet lidt mere selv i butikken, da der også var høje lønomkostninger. Jeg har mange stamkunder, men der skal altså sælges meget, når det er brugt tøj, udstyr og legetøj, forklarer Joan Hejsel.

Hun kalder det vemodigt, for hun var glad for butikken og lokalet, men det nytter ikke noget, når ikke er omsætning nok.

- Det er også et helt andet marked i dag, end da jeg begyndte på det her for seks år siden. Da var jeg jo pionér på området, men i dag er det nemt at sælge brugt på nettet og på Facebook. Heldigvis er der stadigvæk nogen, som gerne vil ind i en fysisk butik og se og røre ved tøjet og specielt kigge på standen, når det nu er brugt, fortæller hun.

Annonce

Butikken passede ind i profilen

Da Joan Hejsel åbnede Used2Kids i 2017, skete det også i den nordlige ende af gågaden, fordi hendes butikskoncept passede godt i den retro- og genbrugsprofil, der var lagt op til at blive den nordlige endes kendetegn i fremtiden.

- Jeg blev nærmest lovet, at arbejdet med den nordlige ende af gågaden ville gå i gang nu, og at jeg kunne ikke blive ved med at vente med at åbne i Aabenraa. Men der er jo ikke sket så meget endnu, siger hun.

Used2Kids var på et tidspunkt repræsenteret i tre sønderjyske byer, men med udgangen af september er der kun den oprindelige butik i Christiansfeld tilbage. Butikken i Vojens lukkede for et stykke tid siden, og sidste åbningsdag i Aabenraa bliver formentlig den 14. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce