Annonce
Haderslev

Jobcafé giver nydanskere det sidste skub ind på arbejdsmarkedet

Udover ansøgninger og CV kunne Masoud Salehi (til venstre) også lige få hjælp til forstå en besked om pakkekalender i sin søns klasse. Foto:Timo Battefeld
Borgerne i Hjortebroparken i Haderslev har fået en helt ny og bedre mulighed for at få hjælp til at komme ud af arbejdsløshed. En ny jobcafé har nemlig set dagens lys i boligområdet, hvor alle kan komme forbi og få hjælp til stort og småt om deres jobsøgning.
Annonce

Haderslev: Borgerne i Hjortebroparken i Haderslev har fået en helt ny og bedre mulighed for at få hjælp til at komme ud af arbejdsløshed. En ny jobcafé har nemlig set dagens lys i boligområdet, hvor alle kan komme forbi og få hjælp til stort og småt om deres jobsøgning.

Det kan være svært at komme ind på det danske arbejdsmarked, hvis man er kommet til Danmark for få år siden og kun taler dansk i begrænset omfang. Det ved Masoud Salehi, der for halvandet år siden kom til Danmark fra Iran alt om. Men nu kan Masoud og alle andre borgere med anden etnisk herkomst end dansk kigge forbi jobcaféen i Hjortebroparken og få hjælp med jobsøgningen.

Caféen åbnede i oktober i et samarbejde mellem Haderslev Kommunes jobcenter samt HAB og Haderslev Boligselskab. Masoud Salehi kigger denne eftermiddag forbi.

- Jeg vil gerne have et arbejde, og her kan jeg få hjælp til at skrive en ansøgning og lave et CV, fortæller han.

Masoud har ikke haft et arbejde, siden han kom til Danmark, men han har en masse forskellig erfaring fra fødelandet. Han har blandt andet arbejdet som mekaniker, skolelærer og bogholder.

Til en god ansøgning, er det vigtigt med at godt billede. Det er der også tid til at få klaret på jobcafén. Foto: Timo Battefeld

En anden af caféens gæster er Cherezgher Goitom, der kom til Danmark for tre år siden fra Eritrea. Han har tidligere arbejdet som ufaglært hos Arkil, men står nu uden job.

- Jeg har fået hjælp til at sende ansøgninger til forskellige stillinger, og i sidste uge fik jeg hjælp til at rette mit CV, fortæller han.

Tryghed, tid og jobs på bordet

Jobcaféen har indtil videre været velbesøgt. De fleste gange har der været omkring seks til syv borgere forbi i de fire timer, den har åbent hver torsdag. Og der er stor forskel på at komme på jobcaféen og på Jobcenteret.


Den store forskel er, at borgerne kommer frivilligt på jobcaféen. Det giver dem lidt mere tid og rum til at få den ekstra hjælp som de har brug for.

Brasannah Rajagopalan, jobformidler, Haderslev Jobcenter.


- Den store forskel er, at borgerne kommer frivilligt på jobcaféen. Det giver dem lidt mere tid og rum til at få den ekstra hjælp, som de har brug for, fortæller jobformidler Brasannah Rajagopalan fra Haderslev Kommunes jobcenter.

Det kan også være forskelligt, hvor meget hjælp dem, der kommer på jobcaféen, har brug for. Og så handler det ikke kun om ansøgninger og CV.

Det kan være svært at formulere en jobansøgning, når man endnu ikke er så god til dansk. Det kan Cherezgher Goitom (til højre) og alle andre få hjælp til på jobcaféen. Foto: Timo Battefeld

- For nogen af dem der aldrig har været i arbejde, er det helt forfra med at lave et CV, mens nogen af dem, som har været i job, lige skal have hjælp til at få rettet det sidste til. Og så guider vi også folk til at søge uopfordret og banke på døre rundt omkring, så de kan komme i betragtning til de stillinger, som ikke bliver slået op, siger Brasannah Rajagopalan.

Udover hjælp med ansøgninger og CV, bliver brugerne af jobcaféen også præsenteret for ledige stillinger, der kan være relevante for dem, og i december vil et vikarbureau også lægge vejen forbi jobcaféen.

Fakta: Jobcaféen i Hjortebroparken

Jobcaféen åbnede første gang i starten af oktober, der er åbent i fire timer hver torsdag fra klokken 13 til 17.

Det er Haderslev Kommunes Jobcenter, der står bag jobcaféen i samarbejde med boligforeningerne HAB og Haderslev Boligselskab.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce