Annonce
Esbjerg

Jobcenter er klar til at hjælpe coronakrisens ofrer

Beskæftigelsesplanen bliver suppleret med et tillæg, der baner vej for særlige corona-initiativer. Samtidig lanceres nye støttemuligheder for efteruddannelse. Arkivfoto.
Både lokale virksomheder og dem, der er blevet ledige under coronakrisen, kan se frem til fortsat intensiv hjælp i jobcentret. Beskæftigelsesplanen bliver suppleret med særlige corona-initiativer.
Annonce

Esbjerg: Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune behandlede den 22. september behandlet to sager, der begge har indflydelse på, hvordan coronakrisen kan håndteres. Der er bred enighed om at sætte alle sejl til for at afbøde konsekvenserne.

- Jeg er meget glad for, at vi med det nye tillæg til beskæftigelsesplanen både har fokus på at komme godt igennem en svær periode lige nu, hvor mange bliver ledige på grund af coronavirus, men vi gør os også klar til, at beskæftigelsen forventes at stige igen i det nye år.

- Virksomhederne får behov for en ny type arbejdskraft, og derfor sætter vi allerede nu ind med opkvalificering, siger Borgerlistens Henrik Vallø, der er formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

Annonce

Bedre muligheder for opkvalificering

Beskæftigelsesindsatsen styrkes med de nye muligheder for opkvalificering. De ledige kan med den rigtige efteruddannelse tage et vigtigt skridt i retning mod en ansættelse, når de gennem jobcentret får en relevant efteruddannelse.


Jeg er meget glad for, at vi med det nye tillæg til beskæftigelsesplanen både har fokus på at komme godt igennem en svær periode lige nu, hvor mange bliver ledige på grund af coronavirus, men vi gør os også klar til, at beskæftigelsen forventes at stige igen i det nye år.

Henrik Vallø


På arbejdsgiversiden tages der hensyn til specifikke behov i branchen. Jobcentret påtager sig her opgaven med at afdække virksomhedernes behov, så de kan matche dem med en ledig, der med den rigtige type opkvalificering matcher opgaven.

Indsatsen er blevet drøftet med arbejdsmarkedets parter. Der er her enighed om at arbejde målrettet på et uddannelsesløft, hvilket også understøttes af regeringens politiske aftaler om opkvalificering under coronakrisen.

Tillæg til Beskæftigelsesplan 2020

Esbjerg Kommunes plan for den beskæftigelsesrettede indsats er beskrevet i den plan, som Esbjerg Byråd vedtog i oktober 2019. 

Forslaget til tillægget udspringer af det særlige behov, der er opstået i forbindelse med coronakrisen.

Tillægget indeholder syv konkrete indsatsområder, der spænder over blandt andet en særlig indsats for nyuddannede akademikere, opkvalificering af ledige og et tættere samarbejde med det lokale arbejdsmarked.

Desuden godkendte byrådet den 22. juni 2020, at jobcentret tilføres 2.150.000 kr., samt at aktiveringsbudgettet tilføres 2.000.000 kr. i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce