Annonce
Varde

Jobcenter flytter ud på Ølgod Bibliotek

Det er her på biblioteket i Ølgod Kulturhus, at det nu er muligt at komme til samtaler med jobcentrets medarbejdere. Dermed kan Ølgod-borgerne spare turen til Varde. Også virksomheder får mulighed for at mødes med jobcentret. Arkivfoto: Henrik Cramon
Nu bliver det muligt at møde en sagsbehandler fra jobcentret på Ølgod Bibliotek. Også i Boulevardkvarteret holder Jobcentret samtaler.

Ølgod: Hvis du bor i Ølgod, så kan du spare køreturen til jobcentret i Varde. Medarbejdere fra jobcentret rykker nemlig ud på biblioteket i Ølgod, hvor de både vil holde samtaler med sygedagpenge- og kontanthjælpsmodtagere og holde en åben konsultation én gang om måneden.

I første omgang er det et forsøg, der vil køre over det første halvår i 2020. Herefter vil det blive vurderet, om der er grund til at forsætte.

Jobcentret arbejder på en løsning, hvor borgerne har mulighed for selv at booke samtaler og samtidig kan se, hvilken rådgiver de kan mødes med og i hvilket tidsrum.

Jobcenteret vil fremover gøre borgerne og omegn opmærksomme på, at de har mulighed for at holde møde med jobcentret i Ølgod.

Borgere, som ikke er tilknyttet jobcentret, og virksomheder kan bare dukke op til en uforpligtende samtale den sidste torsdag hver måned klokken 16.00-18.00. Borgere kan for eksempel diskutere helbedsproblemer, som gør det svært at holde fysisk eller psykisk til ens job eller om varslede afskedigelser på arbejdspladsen. Virksomheder har mulighed for at høre om, hvordan jobcentret kan hjælpe virksomheden med at få relevant arbejdskraft.

Annonce

Også i boulevardkvarteret

Sagsbehandlerne kommer oftere ud af jobcentret for tiden. Allerede i et stykke tid har sagsbehandlerne taget ud i Boulevardkvarteret for at holde samtaler med beboerne der.

Boulevardkvarteret er Isbjergparken, Vestparken og Lerpøtparken i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce