Annonce
Haderslev

Jobcenter har screenet nye folk til Arkil

Som noget nyt har Haderslev Jobcenter gjort sig erfaringer med at screene folk til faste jobs hos Arkil. Det virker indtil nu lovende. Og flere er på vej.

Jobcenter har screenet nye folk til Arkil

27-årige brolæggerelev Anders Schmidt er blot én ud af 12 mand, som lige nu er i praktik hos Arkil, og som håber på at få fast job. Alle 12 mand er udvalgt af jobcenteret til at gennemgå et kursus på EUC Syd med henblik på at blive struktører, rør- eller brolæggere hos Arkil.

- Vi mangler kvalificeret arbejdskraft, der er virkelig gang i hjulene hos os lige nu, og vi vil gerne støtte op om at få de lokale ledige ud i job, fortæller divisionsdirektør hos Arkil, Torben Strandby Andersen.

Alle 12 mand, der gik ledige, har selv sagt ja tak til at komme i betragtning til kursus og mulighed for job hos Arkil og er blevet udvalgt efter samtale. Oprindeligt var der 14 tilmeldte men tre sprang fra af forskellige årsager efter samtalen, mens én gik direkte i job hos Arkil og endnu én blev ansat tirsdag.

Lige nu er de resterende i 10 mand praktik hos Arkil i 14 dage, hvor Arkil også ser dem an.

Annonce

Pilotprojekt

Arkil har i årevis samarbejdet med Jobcenteret om at få sluset ledige - herunder også flygtninge - ud i job. Men det nye her er, at de 12 mand selv har sagt ja tak til tilbuddet og desuden har været til samtale for at blive screenet som egnet til jobbet. Her bliver der fra start talt tydeligt om de krav, der stilles til kandidaterne for, at de kan komme i betragtning.

- Kan du ikke møde klokken 5.30 på en byggeplads, så er det nok ikke noget for dig. Det skal være nogen, der kan få en hverdag til at hænge sammen og har hænderne rigtigt skruet på. På den måde søger vi de rette folk til opgaven, forklarer Jens Christiansen, virksomhedskonsulent på Haderslev Jobcenter.

Og det er faktisk en ny måde at gribe tingene an på. De 12 kandidater har selv søgt opgaven. Man møder som ledig mange ting, man ikke kan sige nej tak til uden at blive mødt med sanktioner, men her er det i høj grad frivillighed, og de udvalgte kan vælge at sige nej tak, hvis de ikke føler, at de kan matche jobbet.

- Nu må vi så bare håbe, at de sidste også får fast job. Men det kan godt være en model, vi vil bruge mere fremadrettet. Men vi har brug for, at virksomhederne bliver bedre til klart at forklare, hvad det er for kompetencer, de skal bruge. Så kan vi måske bruge modellen på andre typer af jobs også, siger Jens Christiansen.

I denne uge er Jobcenteret også i gang med et lignende forløb med en anden virksomhed. Her drejer det sig om ti kandidater, der alle er screenede til opgaven.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce