Annonce
Sønderborg

Jobcenter på charmeoffensiv

Jobcenteret i Borgen sætter ind med et stort antal virksomhedsbesøg i arbejdet med at blive endnu bedre til at rekruttere arbejdskraft til området. Arkivfoto: Henrik Rath
Jobcenter Sønderborg vil være virksomhedernes foretrukne rekrutteringspartner. Derfor er der igangsat en række initiativer i jobcentrets afdeling for virksomhedsservice. Det har allerede hjulpet Linak, som dog også har sat eget initiativ i gang mod ingeniørmangel.

Sønderborg: Jobcentrets afdeling for virksomhedsservice har sat en række initiativer i gang for at blive virksomhedernes foretrukne samarbejdspartner, når de skal finde arbejdskraft. Det betyder blandt andet en fast kontaktperson fra jobcentret til den enkelte virksomhed og øget fokus på opkvalificering af ledig arbejdskraft til de brancher, som har vanskeligt ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

I den forbindelse vil jobcentrets afdeling for virksomhedsservice besøge virksomhederne for at orientere om, hvad de generelt kan bruge jobcentret til. Jobcentret forventer, at det allerede i 2019 bliver til i alt omkring 1800 besøg af virksomhedskonsulenterne, og det er planen, at det tal i 2020 stiger til mere end 2000 virksomhedsbesøg.

Linak Profiles i Ragebøl er en af de virksomheder, der har oplevet det øgede fokus på at samarbejde med det lokal erhvervsliv i relation til at finde den nødvendige arbejdskraft. Efter man her ikke tidligere havde haft de bedste erfaringer, ændrede det sig, da man stod og skulle bruge en medarbejder til deres malerlinje. Efter to dage afleverede Jobcentret CV´er på egnede kandidater og virksomheden valgte at ansætte en af kandidaterne i en fast stilling.

Annonce

Linak selv på banen

Men Linak er imidlertid også selv på banen på ingeniørområdet. Her har virksomheden taget initiativer for at fremavle den nødvendige arbejdskraft. Det sker i form af et arrangement 20. november, hvor man i Guderup slår dørene op for 18 teknologiske- og naturvidenskabelige eksperter, der skal igennem et formidlingskursus i at kommunikere teknologi og naturvidenskab til elever i den danske grundskole.

Eksperterne skal nemlig være en del af skolebesøgsordningen "Book en ekspert", hvor skolelærere har mulighed for at bestille teknologiske eksperter til at undervise og lave konkrete opgaver med elever i grundskolen.

Årsagen er, at en ny analyse viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for IT, naturvidenskab og teknologi. Det er en alvorlig udfordring for mange danske virksomheder. Samtidig viser en prognose fra Sønderborg Vækstråd foretaget af Rambøll, at Sønderborg-området alene kommer til at mangle 800 akademikere, herunder især ingeniører, inden 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce