Annonce
Sønderborg

Jobcenter på charmeoffensiv

Jobcenteret i Borgen sætter ind med et stort antal virksomhedsbesøg i arbejdet med at blive endnu bedre til at rekruttere arbejdskraft til området. Arkivfoto: Henrik Rath
Jobcenter Sønderborg vil være virksomhedernes foretrukne rekrutteringspartner. Derfor er der igangsat en række initiativer i jobcentrets afdeling for virksomhedsservice. Det har allerede hjulpet Linak, som dog også har sat eget initiativ i gang mod ingeniørmangel.

Sønderborg: Jobcentrets afdeling for virksomhedsservice har sat en række initiativer i gang for at blive virksomhedernes foretrukne samarbejdspartner, når de skal finde arbejdskraft. Det betyder blandt andet en fast kontaktperson fra jobcentret til den enkelte virksomhed og øget fokus på opkvalificering af ledig arbejdskraft til de brancher, som har vanskeligt ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

I den forbindelse vil jobcentrets afdeling for virksomhedsservice besøge virksomhederne for at orientere om, hvad de generelt kan bruge jobcentret til. Jobcentret forventer, at det allerede i 2019 bliver til i alt omkring 1800 besøg af virksomhedskonsulenterne, og det er planen, at det tal i 2020 stiger til mere end 2000 virksomhedsbesøg.

Linak Profiles i Ragebøl er en af de virksomheder, der har oplevet det øgede fokus på at samarbejde med det lokal erhvervsliv i relation til at finde den nødvendige arbejdskraft. Efter man her ikke tidligere havde haft de bedste erfaringer, ændrede det sig, da man stod og skulle bruge en medarbejder til deres malerlinje. Efter to dage afleverede Jobcentret CV´er på egnede kandidater og virksomheden valgte at ansætte en af kandidaterne i en fast stilling.

Linak selv på banen

Men Linak er imidlertid også selv på banen på ingeniørområdet. Her har virksomheden taget initiativer for at fremavle den nødvendige arbejdskraft. Det sker i form af et arrangement 20. november, hvor man i Guderup slår dørene op for 18 teknologiske- og naturvidenskabelige eksperter, der skal igennem et formidlingskursus i at kommunikere teknologi og naturvidenskab til elever i den danske grundskole.

Eksperterne skal nemlig være en del af skolebesøgsordningen "Book en ekspert", hvor skolelærere har mulighed for at bestille teknologiske eksperter til at undervise og lave konkrete opgaver med elever i grundskolen.

Årsagen er, at en ny analyse viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for IT, naturvidenskab og teknologi. Det er en alvorlig udfordring for mange danske virksomheder. Samtidig viser en prognose fra Sønderborg Vækstråd foretaget af Rambøll, at Sønderborg-området alene kommer til at mangle 800 akademikere, herunder især ingeniører, inden 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Kolding For abonnenter

Politikerne i Kolding fordeler over 55 millioner i ny budgetaftale: Se hvem der får del i nogle af de mange millioner

Kolding

Efter proteststorm fra forældre: Nu sættes der penge af til at gøre det bedre for unge handicappede

Annonce