Annonce
Kolding

Jobcentret i Kolding har formidlet 200 småjobs i 2018

Jobcentret har i år formidlet 200 småjob i private virksomheder til borgere, der er langt væk fra arbejdsmarkedet. - Virksomheden får ofte nogle meget loyale medarbejdere, hvis de får fat. Mange af dem har været langt væk fra arbejdsmarkedet, og nu får de deres egen lønseddel, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget. Arkivfoto

Kolding Jobcenter får flere borgere væk fra kontanthjælp og ud på arbejdsmarkedet via småjob, hvor blandt andet kontanthjælpsmodtagerne i starten arbejder ganske få timer dagligt for at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

Kolding: Vejen til fast arbejde for folk, der har stået uden for arbejdsmarkedet i lang tid, kan gå gennem småjob, hvor kontanthjælpsmodtageren måske arbejder et par timer om dagen. Jobcentret i Kolding satte fokus på småjob i 2017, og i løbet af 2018 har jobcentret formidlet cirka 200 småjob i private virksomheder.

- Det fortæller noget om, at vi er midt i et opsving, hvor vi kan få dem, der står på "lager", i gang. Vi har nogle meget aktive jobkonsulenter, der samarbejder med private virksomheder. Der er mangel på arbejdskraft på udvalgte virksomheder, og her går vi gerne ind og opkvalificerer, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

De 200 småjob er alene dem, som jobcentrets jobkonsulenter i enheden "småjobsservice" har formidlet. Derudover kommer alle de borgere, som selv kommer i småjobs uden hjælp fra jobcentret.

Annonce

- Det her er en god måde at få sluset folk ud på arbejdsmarkedet. Stille og roligt kan timetallet blive sat op, og her får de chancen.

Poul Erik Jensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget

Styrker selvtilliden

Omkring to tredjedel af dem, der får formidlet et småjob, er jobparate kontanthjælpsmodtagere, den sidste tredjedel fordeler sig mellem aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og integrationsborgere.

- Det her er en god måde at få sluset folk ud på arbejdsmarkedet. Stille og roligt kan timetallet blive sat op, og her får de chancen. For langt de fleste så styrker det selvtilliden, når de får den første lønseddel. Og hvis ikke de helbredsmæssige udfordringer er for store, så kan de komme op i tid, og forhåbentligt kan de på et tidspunkt få fuld tid, siger Poul Erik Jensen.

Jobcentret startede i 2017 med projektet, men det første år fik jobcentret kun formidlet 125 småjob, hvilket var et stykke fra målsætningen. Formanden er til gengæld glad for, at jobcentret i år har formidlet 200 småjob.

- Virksomhederne har fået øjne op for, at de kan få noget ud af det. Vi står klar med opkvalificering, hvis det er en udfordring. Virksomheden får ofte nogle meget loyale medarbejdere, hvis de får fat. Mange af dem har været langt væk fra arbejdsmarkedet, og nu får de deres egen lønseddel. Det styrker dem, og de føler, at virksomheden har en stor betydning i den sammenhæng, siger Poul Erik Jensen.

Med udgangen af oktober var der 1.091 kontanthjælpsmodtagere i Kolding Kommune - i samme periode 2017 var der 1.316 kontanthjælpsmodtagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Nye ejere af campingpladsen i Børsmose

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Danmark

Små børn efterladt i Aarhus: Nu er to frihedsberøvet og en anholdt i sagen

Annonce