Annonce
Tønder

Jobcentret i Tønder matcher ledige og arbejdsgivere godt

Hvad skulle det være? 364 lokale jobs blev sidste år besat med hjælp fra Jobcentret, og virksomhederne er godt tilfredse med servicen.

Annonce

TØNDER: Erhvervslivet i Tønder Kommune får god hjælp af Jobcentret, når virksomhederne skal ansætte nye medarbejdere, viser den seneste status. Sidste år hjalp Jobcenteret 364 gange en arbejdsgiver med at finde en medarbejder til en ordinær stilling. 222 gange er det lykkedes at rekruttere en ledig direkte til jobbet, og i de resterende tilfælde er det sket via eksempelvis jobnet.dk, der er jobcentrenes rekrutteringsportal.

Direktør hos Thyssen Stål i Gånsager, Stig Pedersen har blandt andet fået hjælp til at finde montører, smede og ufaglært arbejdskraft. Endvidere har virksomheden ansat en voksenlærling. - Vi har rigtig god gavn af Jobcentrets formidlingsservice og har valgt at bruge den i stedet for for eksempel et vikarbureau. Vi oplever, at jobcentret har god forståelse for, hvad det er, vi efterspørger. Og har de ikke lige en ledig, der matcher vores behov, får vi en snak om alternative profiler til opgaven, eller vi kan indgå i et samarbejde om opkvalificering, siger direktør Stig Pedersen i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Annonce

Hjælp på flere måder

Formanden for kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, Jan Voss Hansen, er glad for de gode resultater.

- Opsvinget gør, at der er brancher, der kan have svært ved at skaffe den kvalificerede arbejdskraft. Vi kan som kommune naturligvis heller ikke altid levere præcis de profiler, der efterspørges, men så kan vi i stedet være med til at opkvalificere ledige eller tage en snak med virksomheden om alternative løsninger og derved alligevel bidrage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Varde

Anne-Mette, mand og søn har lige meldt sig ind i parti for at støtte det lokale bud på en borgmester

Annonce