Annonce
Tønder

Jobcentret i Tønder matcher ledige og arbejdsgivere godt

Hvad skulle det være? 364 lokale jobs blev sidste år besat med hjælp fra Jobcentret, og virksomhederne er godt tilfredse med servicen.

TØNDER: Erhvervslivet i Tønder Kommune får god hjælp af Jobcentret, når virksomhederne skal ansætte nye medarbejdere, viser den seneste status. Sidste år hjalp Jobcenteret 364 gange en arbejdsgiver med at finde en medarbejder til en ordinær stilling. 222 gange er det lykkedes at rekruttere en ledig direkte til jobbet, og i de resterende tilfælde er det sket via eksempelvis jobnet.dk, der er jobcentrenes rekrutteringsportal.

Direktør hos Thyssen Stål i Gånsager, Stig Pedersen har blandt andet fået hjælp til at finde montører, smede og ufaglært arbejdskraft. Endvidere har virksomheden ansat en voksenlærling. - Vi har rigtig god gavn af Jobcentrets formidlingsservice og har valgt at bruge den i stedet for for eksempel et vikarbureau. Vi oplever, at jobcentret har god forståelse for, hvad det er, vi efterspørger. Og har de ikke lige en ledig, der matcher vores behov, får vi en snak om alternative profiler til opgaven, eller vi kan indgå i et samarbejde om opkvalificering, siger direktør Stig Pedersen i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Annonce

Hjælp på flere måder

Formanden for kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, Jan Voss Hansen, er glad for de gode resultater.

- Opsvinget gør, at der er brancher, der kan have svært ved at skaffe den kvalificerede arbejdskraft. Vi kan som kommune naturligvis heller ikke altid levere præcis de profiler, der efterspørges, men så kan vi i stedet være med til at opkvalificere ledige eller tage en snak med virksomheden om alternative løsninger og derved alligevel bidrage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce