Annonce
Læserbrev

Joblussing til Syd Danmark

Læserbrev: Kraftigt varsel og signal til hele Syddanmark: Arbejdskraften er for dyr. For ineffektiv. I kan ikke konkurrere internationalt. Det må være hovedkonklusionen, hvis man skærer det ud i pap, ovenpå det chokbudskab som industrigiganten Danfoss netop nu er kommet med. Danfoss sender rystelser gennem hele Sydjylland.

Danfoss fyrer og nedlægger nemlig ikke mindre end 335 stillinger i Kolding. Danfoss stopper ganske enkelt hele industriproduktionen i Kolding og flytter hele piv-tøjet til Grodzisk i Polen. Danfoss tror åbenbart på, at polakkerne kan tilbyde billigere og lavere lønninger mere effektivt. Tillidsmanden er dybt rystet, mens Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) er nogenlunde optimist. Borgmesteren tror, de mange fyrede hurtigt kan finde nyt job.

Længe leve optimismen, men hele Sydjylland mister i øjeblikket traditionelle industriarbejdspladser. De flytter ud. Væk. Den triste og hårde Danfoss-dom stiller det overordnede politiske spørgsmål: Hvad skal Sydjylland leve af i fremtiden. Skal regionen satse på at blive et nyt Frilandsmuseum, hvor lavtlønnede turistarbejdere skal forsøde tilværelsen for rige tyske turister. Der er noget helt galt. Den synger hårdt: Joblussingen til Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce