Annonce
Varde

Jobpatruljen fandt få problemer

Jobpatruljen fandt kun få problemer på de unges arbejdspladser i Varde Kommune. PR-foto
Annonce

Der var styr på tingene på de fleste arbejdspladser rundt om i Varde og omegn, men Jobpatruljen fandt ved besøg også eksempler på, at reglerne for unge fritidsjobbere ikke altid overholdes.
Jobpatruljen besøgte Varde, Ølgod og Blåvand torsdag som led i den årlige informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.
Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund. Torsdag nåede den at besøge 69 virksomheder og fik 32 interviews med unge fritidsjobbere, oplyser HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.
- Der var en stor overvægt af steder, hvor tingene bare var i orden, men desværre var der også nogle få, som vores faglige konsulenter skal kikke på. Et sted fik de to fritidsjobbere slet ikke almindelig løn, men skulle dele 20 procents provision af salget. Et andet sted skulle unge helt ned til 13 års alderen håndtere og rengøre brødskæremaskiner, og et tredje sted skal alle ny medarbejdere arbejde de første 15 timer gratis som prøvevagter, fortæller Angelika Thøgersen.
Jobpatruljen består af grupper af engagerede, frivillige unge, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce