Annonce
Esbjerg

Jobpatruljen giver Esbjerg dumpekarakter

Jobpatruljen var blandt andet forbi gågaden i Esbjerg, da de besøgte Danmarks femtestørste by for at se, om virksomhederne har styr på reglerne. Foto: HK Sydjylland.
Jobpatruljen vender tommelfingeren ned overfor de esbjergensiske virksomheder ovenpå besøget i Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Der var dumpekarakter til Esbjerg, da Jobpatruljen slog vejen forbi Vestkysten.

Her fandt Jobpatruljen, at der er mindre styr på reglerne for fritidsjobbere på Fanø end de fleste andre steder i Sydjylland. Det viste Jobpatruljens besøg fredag, hvor de frivillige i patruljen besøgte 66 virksomheder og fik 17 interviews med unge i fritidsjob.

- Mens vi generelt har oplevet, at de sydjyske virksomheder har styr på reglerne - og undtagelserne er få, så er det langt fra sådan i Esbjerg og i øvrigt også på Fanø, siger HK Sydjyllands ungdoms-konsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.


Mens vi generelt har oplevet, at de sydjyske virksomheder har styr på reglerne - og undtagelserne er få, så er det langt fra sådan i Esbjerg og i øvrigt også på Fanø.

Angelika Thøgersen


Annonce

Problematiske sager overdrages til faglige afdelinger

De problematiske sager bliver nu overdraget til de faglige afdelinger i HK og 3F, som vil tage kontakt til arbejdsgiverne for at få rettet op på forholdene.

- Mange steder i Esbjerg er der problemer med manglende kontrakter, og vi har set unge på 12 timers vagter, selvom de kun må være på job otte timer ad gangen. De får tit alt for lave lønninger, og vi har mødt unge, der står alene på vagterne og føler sig utrygge. Vi er oven i købet blevet smidt ud af en virksomhed i dag. Det er første gang efter besøg 371 steder, og hvem ved, hvordan forholdene er der, siden vi ikke måtte være der, siger Angelika Thøgersen.

Jobpatruljen fortsætter i det sydjyske denne uge ud og vender tilbage Esbjerg-området i det nye år.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund. Jobpatruljens opgave består at skaffe unge bedre løn- og arbejdsvilkår på deres fritidsjob, hvilket der åbenbart er brug for i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce