Annonce
Haderslev

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Haderslev og Vojens

HK Sydjyllands to Jobpatruljedeltagere, Angelika Thøgersen og Stefan Christensen.
Annonce

HADERSLEV/VOJENS: Fagbevægelsens Jobpatrulje kører i det sydjyske sommerland i denne tid rundt for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og feriejob, og fredag 10. juli er det Haderslev, Vojens og omegns tur til at få besøg.

Det er 41. år i træk, at unge frivillige fra Jobpatruljen sammen med repræsentanter for fagbevægelsen besøger op mod 300 virksomheder for at tale med omkring 350 unge fritids- og feriejobbere.

- Vi vil sikre, at de unges løn- og arbejdsforhold er i orden. Hvert eneste år har der været eksempler på, at reglerne ikke er overholdt. Nogle steder får de unge ikke den løn, de skal have efter overenskomsten, og mange steder udsættes unge for tunge løft, arbejder med farlige maskiner eller arbejder for længe, og det er også mod reglerne, siger Angelika Thøgersen, koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland.

Det handler for Jobpatruljen om at sikre, at de unge får en god start på arbejdsmarkedet. Der er tit tale om det første job, og de unge ved for lidt om deres rettigheder.

-feldt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce