Annonce
Sønderborg

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Sønderborg

HK Sydjyllands to Jobpatruljedeltagere: Angelika Thøgersen og Stefan Christensen. PR-foto.
Annonce

SØNDERBORG: Startskuddet lyder i Sønderborg i år for fagbevægelsens Jobpatrulje. Mandag begynder den årlige tur ud i det sydjyske sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og feriejob. Det er 41. år i træk, og i to uger frem til den 10. juli vil de unge frivillige fra Jobpatruljen sammen med repræsentanter for fagbevægelsen besøge op mod 300 virksomheder for at tale med omkring 350 unge fritids- og feriejobbere.

- Vi vil sikre, at de unges løn- og arbejdsforhold er i orden. Hvert eneste år har der været eksempler på, at reglerne ikke er overholdt. Nogle steder får de unge ikke den løn, de skal have efter overenskomsten, og mange steder udsættes unge for tunge løft, arbejder med farlige maskiner eller arbejder for længe, og det er også mod reglerne, siger Angelika Thøgersen, koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland.

Det handler for Jobpatruljen om at sikre, at de unge får en god start på arbejdsmarkedet. Der er tit tale om det første job, og de unge ved for lidt om deres rettigheder.

- Vi vil oplyse fritidsjobberne om, hvad de har krav på, når de er på arbejde. Jobpatruljen er vigtig, fordi vi er opsøgende. De unge kender ikke grundreglerne og ved ikke, hvem de skal spørge, hvis der er kritisable forhold, forklarer koordinatoren.

Det store fokus på oplysning betyder dog ikke, at Jobpatruljen blot lader overtrædelser passere, hvis de skulle støde på dem. Brud på overenskomsterne indberettes til de pågældende fagforeninger, mens lovbrud meldes til myndighederne, f.eks. Arbejdstilsynet. I særligt grove tilfælde endog til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce