Annonce
Kolding

Johan og Loke kæmper mod rotter

Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før.

Skadedyrsbekæmper Johan Høegh Jensen er på jagt efter rotter, og han støder ofte på de små gnavere.

Loke springer ud af transportkassen, drejer to gange om sig selv, tisser op af en sten og farer så hen ad havegangen og om på den anden side af huset. Han snuser rundt om skuret, stikker næsen ned i sandet, hvor nogle fliser er fjernet, og graver koncentreret. Han springer lidt rundt i haven, graver videre og løber ind i skuret, hvor han tydeligt også har færten af noget.

Annonce
Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før, og skadedyrsbekæmper Johan Høegh Jensen sætter ikke alene fælder op hos borgerne, han kommmer også gerne med gode råd, så man som borger kan forebygge rotter.

Rotter

Den brune rotte får seks-otte unger per kuld, og den får mellem fem og syv kuld om året. Når ungerne er tre måneder gamle, kan de reproducere sig selv. Kilde: Svana.dk

Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før.

Loke er med sin ejer, skadedyrsbekæmper Johan Høegh Jensen, på rottejagt. I dag finder han ikke nogen rotter, men han bekræfter Johan i, at der helt sikkert er rotter under skurets gulv.

- Nu sætter jeg nogle smækfælder op inde i skuret, og så må du meget gerne ringe, hvis der sidder noget i, så skal jeg nok komme. Ellers kommer jeg om en uge- fjorten dage og tjekker. Men jeg er ikke i tvivl. Det er et lidt større dyr, der har lavet de bidemærker her, forklarer Johan til husets ejer.

Udenfor sætter han en fælde med gift. Her går det ikke at sætte mad i en fælde, som pindsvin og fugle også kan blive tiltrukket af. Loke og Johan er færdig med opgaven og kører videre til den næste. Johan besøger hver dage mellem 15 og 25 borgere, som har anmeldt rotter.

Det næste sted er også et hus i Kolding by, og opgaven er simpel. Beboerne har konstateret rotter på loftet, og de har også fundet ud af, hvor de kommer ind. Johan begynder i skuret, hvor han straks lyser med sin lygte på de øverste hylder helt oppe under loftet.

- Jeg kigger altid op. Jeg gider ikke have, den sidder deroppe og hopper ned i hovedet på mig. Hvis de føler sig truede, kan de godt finde på at angribe, siger Johan, som dog slipper for nærkontakt denne gang.

Husets beboere har fået tjekket deres kloak, så det er ikke herfra rotten kommer, og faktisk har de haft problemet før.

- De kommer igen hos mange, konstaterer Johan, som også her sætter fælder op.

Ved dagens tredje besøg har beboerne anmeldt, at det lugter på loftet, og John går derop og kigger sig omkring. Han når lige at sige, at han ikke kan lugte noget.

- Det gjorde det der, puha. Der er også noget isolering, der er pillet ud, og der ligger ekskrementer, konstaterer Johan.

Han sætter fælder, finder ud af, at rotten kommer ind via cykelskuret, og orienterer ejerne om, hvad han har gjort.

Johan har arbejdet som skadedyrsbekæmper i godt tre år.

- Der er ikke to dage, der er ens, og det er jo ikke kun rotter jeg tager mig af, men også andre skadedyr.

Han kan sagtens genkende statistikken, som siger, at der er mange rotter i Kolding, og han har både mange nye borgere, der henvender sig, men også mange gengangere.

- I byen skyldes meget af det defekte kloakker, på landet har mange korn og foder liggende frit. Folk er ekstremt gode til at anmelde rotter, men det kniber lidt med at gøre, hvad jeg siger. Man skal for eksempel holde igen med fuglefoder, og man skal tætne bygninger, så rotterne ikke kan komme ind.

Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før.
Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før, og skadedyrsbekæmper Johan Høegh Jensen sætter ikke alene fælder op hos borgerne, han kommmer også gerne med gode råd, så man som borger kan forebygge rotter.
Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før.
Antallet af rotteanmeldelser og rotter i Kolding er højere end nogensinde før.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce