Annonce
Esbjerg

John er nabo til livsfarlig vanvidskørsel: - Cyklister bliver kørt ned og flyver hen over bilerne

John Loui Sørensen har i syv år forsøgt at råbe byrådet op for at få sænket hastighederne og få bygget en rundkørsel i et T-kryds, hvor han selv har set flere trafikulykker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
John Loui Sørensen oplever ofte, at folk kører alt for stærkt i området mellem Nordby og Rindby. Sidste weekend skete der en mindre ulykke i et T-kryds tæt på. Her ønsker han en rundkørsel. Udvalgsformand afviser, at der skulle være et overordnet problem med trafiksikkerheden på Fanø.

Fanø: Blikkenslager John Loui Sørensen er træt af at være vidne til høje hastigheder og trafikulykker i området mellem Rindby og Nordby. Han bor selv ved svinget, hvor Postvejen krydser Kirkevej, og han oplever, at folk ofte kører 100-120 kilometer i timen i en zone, hvor man må køre 80.

- Det er fuldstændig sindssygt, hvordan folk kører. Der bliver ofte tudet i hornet, fordi nogen kører ud foran andre, fordi de bare skal skynde sig. Jeg har været vidne til, at cyklister bliver kørt ned og flyver hen over bilerne. Det er rent kaos, fortæller John Loui Sørensen.

For nyligt har man lavet fuldt optrukne linjer for at undgå hasarderede overhalinger, men ifølge blikkenslageren har det ikke hjulpet noget.

Annonce

- Jeg har set en bus overhale en langsom bil der. Der var jeg lige nødt til at have fat i buschaufføren.

Manglende trafiksikkerhed er en skrøne

Christian Lorenzen (K), formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget er ikke overbevist om, at der skulle være et generelt problem med hasarderet kørsel på Fanø.

- Helt overordnet vil jeg faktisk afvise, at der skulle være et problem med trafiksikkerheden på Fanø. Det mener jeg, er en skrøne, siger udvalgsformanden.

John Loui Sørensen har tilbudt landbetjenten en plads i sin indkørsel, så han med egne øjne kan se problematikken. Selv ønsker John Loui Sørensen, at man sænker hastigheden i det område.

- Jeg vil gerne have sat hastigheden ned til 60 kilometer i timen ved det sving. Det er en af de sorte pletter på Fanø. Det kan være mig selv eller min kone, der bliver slået ihjel der. Jeg ved, at det er et spørgsmål om tid, før nogen kommer alvorligt til skade, siger John Loui Sørensen.

Ifølge Christian Lorenzen har man før fået et forslag om at sænke hastigheden til 50 kilometer i timen på Postvejen i retning af Sønderho helt forbi Rindbys sommerhusområde. Men udvalgsformanden kommer ikke til at være talsmand for det.

- Jeg kommer ikke til at være fortaler for at hastighedsbegrænse øen til 50 kilometer i timen - det mener jeg er skudt helt over målet. Man kan altså ikke gardere sig mod, at der er nogle fjolser, der kører alt for stærkt, siger Christian Lorenzen.

Annonce

Ulykke i T-kryds

Så sent som i sidste weekend skete der en mindre trafikulykke i T-krydset ved Strandvejen og Postvejen, som ifølge et opslag på Facebook krævede krisehjælp. John Loui Sørensen har ved de sidste to kommunalvalg stillet op for Dansk Folkeparti, og har i de sidste syv år forsøgt at råbe kommunen op for at få en rundkørsel bygget i stedet for T-krydset.

- Alle har så travlt og skal ud i en fart. Enten rammer de en modkørende, eller også bliver de kørt ned bagfra. En rundkørsel ville rette op det hele, så man får folk ned i fart, siger John Loui Sørensen.

Christian Lorenzen fortæller, at Fanø Byråd i samarbejde med landbetjenten og Syd- og Sønderjyllands Politi ofte kigger på trafikken på Fanø. Han mener dog, at man skal være varsom med at reagere for voldsomt på enkeltstående situationer.

- Det er selvfølgelig utrolig trist, når der sker ulykker, men at bilde sig selv ind, at vi kan opstille situationer, hvor der ingen ulykker sker, er en vildfarelse. Man skal være meget varsom med at lave politik på enkelte episoder, siger udvalgsformanden.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg skal gøre alt for at tage Sandra Toft på ordet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce