Annonce
Esbjerg

John er nabo til livsfarlig vanvidskørsel: - Cyklister bliver kørt ned og flyver hen over bilerne

John Loui Sørensen har i syv år forsøgt at råbe byrådet op for at få sænket hastighederne og få bygget en rundkørsel i et T-kryds, hvor han selv har set flere trafikulykker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
John Loui Sørensen oplever ofte, at folk kører alt for stærkt i området mellem Nordby og Rindby. Sidste weekend skete der en mindre ulykke i et T-kryds tæt på. Her ønsker han en rundkørsel. Udvalgsformand afviser, at der skulle være et overordnet problem med trafiksikkerheden på Fanø.
Annonce

Fanø: Blikkenslager John Loui Sørensen er træt af at være vidne til høje hastigheder og trafikulykker i området mellem Rindby og Nordby. Han bor selv ved svinget, hvor Postvejen krydser Kirkevej, og han oplever, at folk ofte kører 100-120 kilometer i timen i en zone, hvor man må køre 80.

- Det er fuldstændig sindssygt, hvordan folk kører. Der bliver ofte tudet i hornet, fordi nogen kører ud foran andre, fordi de bare skal skynde sig. Jeg har været vidne til, at cyklister bliver kørt ned og flyver hen over bilerne. Det er rent kaos, fortæller John Loui Sørensen.

For nyligt har man lavet fuldt optrukne linjer for at undgå hasarderede overhalinger, men ifølge blikkenslageren har det ikke hjulpet noget.

- Jeg har set en bus overhale en langsom bil der. Der var jeg lige nødt til at have fat i buschaufføren.

Annonce

Manglende trafiksikkerhed er en skrøne

Christian Lorenzen (K), formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget er ikke overbevist om, at der skulle være et generelt problem med hasarderet kørsel på Fanø.

- Helt overordnet vil jeg faktisk afvise, at der skulle være et problem med trafiksikkerheden på Fanø. Det mener jeg, er en skrøne, siger udvalgsformanden.

John Loui Sørensen har tilbudt landbetjenten en plads i sin indkørsel, så han med egne øjne kan se problematikken. Selv ønsker John Loui Sørensen, at man sænker hastigheden i det område.

- Jeg vil gerne have sat hastigheden ned til 60 kilometer i timen ved det sving. Det er en af de sorte pletter på Fanø. Det kan være mig selv eller min kone, der bliver slået ihjel der. Jeg ved, at det er et spørgsmål om tid, før nogen kommer alvorligt til skade, siger John Loui Sørensen.

Ifølge Christian Lorenzen har man før fået et forslag om at sænke hastigheden til 50 kilometer i timen på Postvejen i retning af Sønderho helt forbi Rindbys sommerhusområde. Men udvalgsformanden kommer ikke til at være talsmand for det.

- Jeg kommer ikke til at være fortaler for at hastighedsbegrænse øen til 50 kilometer i timen - det mener jeg er skudt helt over målet. Man kan altså ikke gardere sig mod, at der er nogle fjolser, der kører alt for stærkt, siger Christian Lorenzen.

Annonce

Ulykke i T-kryds

Så sent som i sidste weekend skete der en mindre trafikulykke i T-krydset ved Strandvejen og Postvejen, som ifølge et opslag på Facebook krævede krisehjælp. John Loui Sørensen har ved de sidste to kommunalvalg stillet op for Dansk Folkeparti, og har i de sidste syv år forsøgt at råbe kommunen op for at få en rundkørsel bygget i stedet for T-krydset.

- Alle har så travlt og skal ud i en fart. Enten rammer de en modkørende, eller også bliver de kørt ned bagfra. En rundkørsel ville rette op det hele, så man får folk ned i fart, siger John Loui Sørensen.

Christian Lorenzen fortæller, at Fanø Byråd i samarbejde med landbetjenten og Syd- og Sønderjyllands Politi ofte kigger på trafikken på Fanø. Han mener dog, at man skal være varsom med at reagere for voldsomt på enkeltstående situationer.

- Det er selvfølgelig utrolig trist, når der sker ulykker, men at bilde sig selv ind, at vi kan opstille situationer, hvor der ingen ulykker sker, er en vildfarelse. Man skal være meget varsom med at lave politik på enkelte episoder, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce