x
Annonce
EfB

John Lammers: Jeg bliver skuffet, hvis vi ikke scorer mod Silkeborg

Markus Halsti scorede i søndags, og indtil videre er det kun finner, der har scoret for EfB i denne sæson. Foto: John Randeris/Scanpix
EfB kan blive slået tilbage til start og havne på sidstepladsen i superligaen med et nederlag til Silkeborg, men det fylder intet i trænerens forberedelser. Ligesom det heller ikke fylder noget, at han regnes for en af favoritterne til at tage over som permanent trænerløsning i FC Midtjylland.

EfB: 17 mål i seks kampe.

Silkeborg har uden sammeligning den ringeste defensiv i superligaen, og selv om EfB med blot to mål i seks kampe har ligaens ringeste offensiv, forventer træner John Lammers, at hans hold scorer i søndagens bundkamp på Blue Water Arena.

- Ja, jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke scorer, men vi ved, at vi skal arbejde hårdere for det i denne sæson, end vi skulle i sidste sæson. I sidste sæson scorede vi i næsten alle kampe, og det skal vi finde hen til igen. Det kræver kvalitet fra spillerne, men det kræver også lidt held og nogle marginaler, der er på vores side, mener John Lammers, der har flere forklaringer på, hvorfor det går så trægt med målscoringen.

- Måske det også har noget at gøre med, at de andre hold nu er advaret om, hvad vi gør, og hvordan vi spiller. I sidste sæson var der jo ingen, der forventede noget af os. Samtidig spiller vi på en lidt anden måde, når vi ikke har Adnane (Tighadouini, red.) og Carlo Holse, og det skal vi lige vænne os til det, siger John Lammers og uddyber en pointe, han tidligere har påpeget.

- Spillerne er også begyndt at forvente mere af sig selv, og selv om det er godt at have ambitioner om at blive bedre, skal man også huske, hvad det var, der fungerede så godt i sidste sæson. Det skal vi finde tilbage til, så får vi succes igen, mener EfB-træneren.

Annonce

Presset er lette

Han har lige som sine spillere mærket, at presset er lettet efter sejren over Lyngby i søndags - en sejr, der blev fightet hjem.

- Der er en kæmpe forskel på at have fire og et point efter seks kampe, så selvfølgelig er vi lettede, men vi ved også godt, at vi kan og skal spille bedre. I anden halvleg gik vi lidt i panik og stod for langt tilbage på banen. Selv om det viser mental styrke, at vi kan spille 20 minutter i undertal og fighte en sejr hjem med al den modgang, vi har haft, ved vi også godt, at vi skal spille bedre i de kommende kampe - også mod Silkeborg, siger John Lammers, der dog ikke lover betingelsesløs offensiv fodbold i bundkampen søndag eftermiddag.

- Vi skal jagte målene, selvfølgelig skal vi det, men vi skal også have stor respekt for deres offensiv. De har spillere, der kan score ud af ingenting, så vi skal spille klogt, siger John Lammers, der slet ikke spekulerer på, at selvtilliden efter sejren over Lyngby kan blive nulstillet med nederlag mod Silkeborg. Så er EfB for første gang i sæsonen sidst i superligaen.

- Jeg tænker slet ikke i de baner. Vi har studeret dem godt, vi ved, hvor vi kan ramme dem, vi går efter sejren. Det er det eneste, der fylder noget i midt hoved, siger John Lammers, der heller ikke spilder mange kalorier på den rygtehistorie, der voksede frem, da FC Midtjylland i mandags skiftede træner - at han, John Lammers, skulle være i spil til at tage over på permanent basis på heden.

- Jeg har hørt det og læst det, og det er da rart, at mit navn kan blive sat i forbindelse med så stort et job, men det fylder intet for mig. Jeg bruger al min energi på EfB, siger John Lammers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce