Annonce
EfB

John Lammers: Jeg er sikker på, at vi bliver i ligaen

John Lammers, her i selskab med sportschef Jimi Nagel Jacobsen, var henvist til tribunen i søndags. Søndag er han tilbage på sidelinjen på Blue Water Arena. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
EfB-træner har set det fra sine spillere, han havde ønsket sig i denne uge. Han har stor respekt for et rutineret Lyngby-hold.

EfB: EfB-træner John Lammers lagde før denne træningsuge op til, at han ville se noget vildskab fra sine spillere. Han ville se en flok ærgerrige professionelle, der ville spytte blod for at komme på holdet til kampen mod Lyngby søndag. Det ønske har han fået opfyldt, føler han.

- Det er svaret på vores problemer, hårdt arbejde. Jeg har ikke på noget tidspunkt overvejet at inddrage spillernes fridag i denne uge, fordi de har brug for hvile, så de kan yde optimalt, når de træner. Det har de gjort, og vi har skabt os selv det bedst tænkelige udgangspunkt for at få et godt resultat i kampen mod Lyngby. Den slags kan man aldrig garantere, men man forkerede sig så grundigt, at man sandsynliggør et godt resultat, siger John Lammers, der blandt sine træningsøvelser i denne uge har introduceret noget, han kender fra sin tid i Holland. I et intervalspil blev reglerne lavet sådan, at holdet, der vandt, blev på banen - på den måde skulle man hele tiden gøre sig fortjent til at spille. Det var under den øvelse, at Yuri Yakovenko og Rodolph Austin stødte sammen i fredags.

- Der er ikke noget værre for en fodboldspiller end at stå og kigge på, at de andre spiller. Derfor prøvede jeg at indføre den regel, og det virkede, der blev virkelig gået til den, siger John Lammers.

Annonce

Respekt for Lyngby

Ude fra har det set ud til, at han kun skifter på en enkelt position i forhold til kampen mod Lyngby - Mark Brink erstatter den karantæneramte Jacob "Lungi" Sørensen. Men det er rent gætteri, for træneren afslører ingen ting og mener, at spillerne til det sidste også har været i tvivl.

- Det har hele tiden været meningen at skubbe udvælgelsen til sidste øjeblik, så alle forbliver skarpe, siger John Lammers.

Hos bookmakerne er EfB trods den elendige start på sæsonen pænt stor favorit mod oprykkerne fra Lyngby, men EfB-træneren forventer en svær opgave mod et hold, der med seks point i de første fem kampe har gjort det pænt.

- Jeg har set dem et par gange, og det er et rutineret hold med mange spillere, der kender ligaen. Vi skal virkelig være opmærksomme på deres kontraangreb, hvor de er skarpe. Men det er jo heller ikke et mirakelhold, og vi har selvfølgelig set punkter, hvor vi kan ramme dem, fortæller John Lammers, der er udmærket klar over, at søndagens kamp er ekstremt vigtig. Hvis EfB taber, er Lyngby, der formodes at være et af hold, EfB skal holde bag sig, otte foran. Det gør kampen ultravigtig.

- Vi ved, hvad der står på spil, og vi har tidligere vist, at kan stå for presset. Det er jeg sikker på, at vi kan gøre igen, og jeg er i det hele taget sikker på, at vi har et hold, der bliver i superligaen, siger John Lammers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce