Annonce
EfB

John Lammers: Jeg er sikker på, at vi bliver i ligaen

John Lammers, her i selskab med sportschef Jimi Nagel Jacobsen, var henvist til tribunen i søndags. Søndag er han tilbage på sidelinjen på Blue Water Arena. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
EfB-træner har set det fra sine spillere, han havde ønsket sig i denne uge. Han har stor respekt for et rutineret Lyngby-hold.

EfB: EfB-træner John Lammers lagde før denne træningsuge op til, at han ville se noget vildskab fra sine spillere. Han ville se en flok ærgerrige professionelle, der ville spytte blod for at komme på holdet til kampen mod Lyngby søndag. Det ønske har han fået opfyldt, føler han.

- Det er svaret på vores problemer, hårdt arbejde. Jeg har ikke på noget tidspunkt overvejet at inddrage spillernes fridag i denne uge, fordi de har brug for hvile, så de kan yde optimalt, når de træner. Det har de gjort, og vi har skabt os selv det bedst tænkelige udgangspunkt for at få et godt resultat i kampen mod Lyngby. Den slags kan man aldrig garantere, men man forkerede sig så grundigt, at man sandsynliggør et godt resultat, siger John Lammers, der blandt sine træningsøvelser i denne uge har introduceret noget, han kender fra sin tid i Holland. I et intervalspil blev reglerne lavet sådan, at holdet, der vandt, blev på banen - på den måde skulle man hele tiden gøre sig fortjent til at spille. Det var under den øvelse, at Yuri Yakovenko og Rodolph Austin stødte sammen i fredags.

- Der er ikke noget værre for en fodboldspiller end at stå og kigge på, at de andre spiller. Derfor prøvede jeg at indføre den regel, og det virkede, der blev virkelig gået til den, siger John Lammers.

Annonce

Respekt for Lyngby

Ude fra har det set ud til, at han kun skifter på en enkelt position i forhold til kampen mod Lyngby - Mark Brink erstatter den karantæneramte Jacob "Lungi" Sørensen. Men det er rent gætteri, for træneren afslører ingen ting og mener, at spillerne til det sidste også har været i tvivl.

- Det har hele tiden været meningen at skubbe udvælgelsen til sidste øjeblik, så alle forbliver skarpe, siger John Lammers.

Hos bookmakerne er EfB trods den elendige start på sæsonen pænt stor favorit mod oprykkerne fra Lyngby, men EfB-træneren forventer en svær opgave mod et hold, der med seks point i de første fem kampe har gjort det pænt.

- Jeg har set dem et par gange, og det er et rutineret hold med mange spillere, der kender ligaen. Vi skal virkelig være opmærksomme på deres kontraangreb, hvor de er skarpe. Men det er jo heller ikke et mirakelhold, og vi har selvfølgelig set punkter, hvor vi kan ramme dem, fortæller John Lammers, der er udmærket klar over, at søndagens kamp er ekstremt vigtig. Hvis EfB taber, er Lyngby, der formodes at være et af hold, EfB skal holde bag sig, otte foran. Det gør kampen ultravigtig.

- Vi ved, hvad der står på spil, og vi har tidligere vist, at kan stå for presset. Det er jeg sikker på, at vi kan gøre igen, og jeg er i det hele taget sikker på, at vi har et hold, der bliver i superligaen, siger John Lammers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Boligblok renoveres for 43 mio. kr.

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce