Annonce
EfB

John Lammers klapper i om karantæne

Esbjerg-træner John Lammers kommer til at se sit hold fra tribunen på søndag. Det sker efter, at disciplinærudvalget har idømt ham en spilledags karantæne for en kontrovers med Benjamin Willaume-Jantzen, der dømte EfB-OB søndag den 4. august. Arkivfoto: Søren Gylling
Torsdag aften stod det klart, at EfB må undvære holdets cheftræner på grund af karantæne, når holdet søndag spiller superligakamp mod AaB. John Lammers ønsker dog ikke at kommentere afgørelsen.

EfB: Når Esbjergs trup drager til Aalborg for at spille søndagens superligakamp mod AaB, så kommer holdets træner John Lammers til at overvære kampen fra tribunen. Det sker som følge af, at disciplinærudvalget torsdag aften havde færdigbehandlet en episode, der udspillede sig i kampen mellem EfB og OB, der blev spillet søndag den 4. august. Her kom hollænderen efter kampen i diskussion med kampens dommer Benjamin Willaume-Jantzen, som efterfølgende indberettede kontroversen.

Til fredagens træning på Gl. Vardevej var hovedpersonen selv dog ikke meget for at kommentere på dommen fra disciplinærudvalget.

- Jeg har ingen kommentarer til episoden. Det var en sag mellem dommeren og mig, og det vedkommer ikke andre. I Danmark snakker man ikke om dommeren. I dag svarer jeg kun på spørgsmål om fodbold, lyder det fra Esbjerg-træneren

Han er dog overbevist om, at hans fravær ikke kommer til at have den store betydning, da klubbens øvrige trænere kommer til at gøre præcis det samme, som han ville have gjort i kampen.

- Jeg er helt sikker på, at vi kommer til at gribe kampen an på den helt samme måde, som vi har planlagt at gøre til træning i den her uge. Det har jeg fuld tillid til, at Claus (Nørgaard, Red.) og Lars (Vind, Red.) vil gøre, siger han.

John Lammers gør i øvrigt opmærksom på, at det er den første gang, at han har prøvet at få karantæne som træner.

Dermed kommer klubbens assistenttræner Claus Nørgaard igen til at stå i spidsen for et superligahold. Sidste gang han gjorde det var det med et SynderjyskE-logo på trænerdragten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce