Annonce
EfB

John Lammers raser mod DBU: EfB-træner ærgrer sig over rodet forberedelse

EfB stillede med halvdelen af den normale startopstilling i lørdags mod Randers, på fredag mod FC Midtjylland kommer der lidt flere til, men først i den sidste træningskamp mod Vejle kommer hele A-formationen i spil. Foto: Chresten Bergh
Onsdag kommer Pyry Soiri på træningsbanen for første gang. Træner John Lammers irriteret over, at tre af hans spillere blev kaldt på det, han kalder ligegyldig landsholdstjeneste i ferien.

Det begynder så småt at ligne en rigtig superligatrup, når EfB er på træningsbanen.

Tirsdag manglede således kun Pyry Soiri, der træner med første gang onsdag, Joni Kauko, der kommer fredag, Emmanuel Oti Essigba, der er skadet, og Adrian Petre, der er med Rumænien til U21-EM. Og så lige Mathias Kristensen, der stadig hænger lidt med den skade, han pådrog sig mod Randers i lørdags.

Reelt betyder det, at træner John Lammers kun har 14 dage og én træningskamp, 6. juli i Vejle, med hele truppen inden den første turneringskamp mod FC Midtjylland fredag den 12., og det er han ikke helt tilfreds med.

- Jeg har intet imod, at vores spillere bliver udtaget til vigtige landskampe, det skal både vi og spillerne være stolte af, men jeg forstår simpelt hen ikke noget af, at vi skulle afgive tre spillere til to ligegyldige kampe med U20-landsholdet, siger John Lammers og hentyder dermed til Jacob ”Lungi” Sørensen, Daniel Anyembe og Mark Brink.

Annonce

Trætte hoveder

Han forstår ingen ting af, at Jacob ”Lungi” Sørensen ikke blev udtaget til U21-EM-truppen, men når det nu var sådan, havde han foretrukket, at han og de to andre spillere havde fået ferie.

- Det er spillere, der heller ikke sidste sommer havde ferie, fordi de gik til eksamen, og det synes jeg, at man skulle tage hensyn til. Det er jo ikke et spørgsmål om, at de fysisk ikke kan klare det, men mentalt er det hårdt aldrig at holde fri. Uanset hvor mange minutter du spiller, når du er med landsholdet, siger John Lammers, der kan glæde sig over, at alle de tre nævnte spillere igen er på træningsbanen i EfB – mens Jacob ”Lungi” Sørensen og Daniel Anyembe først stødte til mandag, var Mark Brink med i træningen allerede i sidste uge.

Det var hverken Rodolph Austin eller Joni Kauko, og det var et helt bevidst valg, fortæller John Lammers.

- Igen er det et spørgsmål om at være klar i hovedet. De har begge bedt om ekstra ferie, og de har begge fået det, fordi de har trængt til det. Det her er en holdsport, og vi har fælles regler, men vi behandler stadig alle spillere forskelligt, fordi vi tager hensyn til, hvordan de bedst bidrager. Og det har intet med alder at gøre, sådan vil jeg også gøre med de unge spillere, siger John Lammers.

Vi er spillet ind

Han sender fredag sine spillere på banen til sæsonens anden træningskamp mod FC Midtjylland – kampen spilles i Børkop 18.00 – og det bliver et hold, der minder lidt mere om A-formationen end i lørdags mod Randers.

- Men jeg skal stadig dosere spillerne, og det er klart, at det er en ulempe for os, at vi reelt kun har én træningskamp med hele truppen inden turneringsstarten. Det er så en fordel for os, at vi næsten ikke har skiftet ud, og næsten alle vores spillere ved, hvordan vi spiller, siger John Lammers, der udover de kendte ansigter i truppen også forbereder sig på, at der kan komme en eller flere nye spillere i den nære fremtid.

- Vi arbejder på det, og hvis det, vi arbejder på, lykkes, kan det ske meget hurtigt. Hvis ikke, må vi arbejde på noget andet, og så går der længere tid, siger EfB-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce