Annonce
EfB

John Lammers raser mod DBU: EfB-træner ærgrer sig over rodet forberedelse

EfB stillede med halvdelen af den normale startopstilling i lørdags mod Randers, på fredag mod FC Midtjylland kommer der lidt flere til, men først i den sidste træningskamp mod Vejle kommer hele A-formationen i spil. Foto: Chresten Bergh
Onsdag kommer Pyry Soiri på træningsbanen for første gang. Træner John Lammers irriteret over, at tre af hans spillere blev kaldt på det, han kalder ligegyldig landsholdstjeneste i ferien.

Det begynder så småt at ligne en rigtig superligatrup, når EfB er på træningsbanen.

Tirsdag manglede således kun Pyry Soiri, der træner med første gang onsdag, Joni Kauko, der kommer fredag, Emmanuel Oti Essigba, der er skadet, og Adrian Petre, der er med Rumænien til U21-EM. Og så lige Mathias Kristensen, der stadig hænger lidt med den skade, han pådrog sig mod Randers i lørdags.

Reelt betyder det, at træner John Lammers kun har 14 dage og én træningskamp, 6. juli i Vejle, med hele truppen inden den første turneringskamp mod FC Midtjylland fredag den 12., og det er han ikke helt tilfreds med.

- Jeg har intet imod, at vores spillere bliver udtaget til vigtige landskampe, det skal både vi og spillerne være stolte af, men jeg forstår simpelt hen ikke noget af, at vi skulle afgive tre spillere til to ligegyldige kampe med U20-landsholdet, siger John Lammers og hentyder dermed til Jacob ”Lungi” Sørensen, Daniel Anyembe og Mark Brink.

Annonce

Trætte hoveder

Han forstår ingen ting af, at Jacob ”Lungi” Sørensen ikke blev udtaget til U21-EM-truppen, men når det nu var sådan, havde han foretrukket, at han og de to andre spillere havde fået ferie.

- Det er spillere, der heller ikke sidste sommer havde ferie, fordi de gik til eksamen, og det synes jeg, at man skulle tage hensyn til. Det er jo ikke et spørgsmål om, at de fysisk ikke kan klare det, men mentalt er det hårdt aldrig at holde fri. Uanset hvor mange minutter du spiller, når du er med landsholdet, siger John Lammers, der kan glæde sig over, at alle de tre nævnte spillere igen er på træningsbanen i EfB – mens Jacob ”Lungi” Sørensen og Daniel Anyembe først stødte til mandag, var Mark Brink med i træningen allerede i sidste uge.

Det var hverken Rodolph Austin eller Joni Kauko, og det var et helt bevidst valg, fortæller John Lammers.

- Igen er det et spørgsmål om at være klar i hovedet. De har begge bedt om ekstra ferie, og de har begge fået det, fordi de har trængt til det. Det her er en holdsport, og vi har fælles regler, men vi behandler stadig alle spillere forskelligt, fordi vi tager hensyn til, hvordan de bedst bidrager. Og det har intet med alder at gøre, sådan vil jeg også gøre med de unge spillere, siger John Lammers.

Vi er spillet ind

Han sender fredag sine spillere på banen til sæsonens anden træningskamp mod FC Midtjylland – kampen spilles i Børkop 18.00 – og det bliver et hold, der minder lidt mere om A-formationen end i lørdags mod Randers.

- Men jeg skal stadig dosere spillerne, og det er klart, at det er en ulempe for os, at vi reelt kun har én træningskamp med hele truppen inden turneringsstarten. Det er så en fordel for os, at vi næsten ikke har skiftet ud, og næsten alle vores spillere ved, hvordan vi spiller, siger John Lammers, der udover de kendte ansigter i truppen også forbereder sig på, at der kan komme en eller flere nye spillere i den nære fremtid.

- Vi arbejder på det, og hvis det, vi arbejder på, lykkes, kan det ske meget hurtigt. Hvis ikke, må vi arbejde på noget andet, og så går der længere tid, siger EfB-træneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Landsby er klar til at redde liv

Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce