Annonce
EfB

John Lammers raser mod DBU: EfB-træner ærgrer sig over rodet forberedelse

EfB stillede med halvdelen af den normale startopstilling i lørdags mod Randers, på fredag mod FC Midtjylland kommer der lidt flere til, men først i den sidste træningskamp mod Vejle kommer hele A-formationen i spil. Foto: Chresten Bergh
Onsdag kommer Pyry Soiri på træningsbanen for første gang. Træner John Lammers irriteret over, at tre af hans spillere blev kaldt på det, han kalder ligegyldig landsholdstjeneste i ferien.

Det begynder så småt at ligne en rigtig superligatrup, når EfB er på træningsbanen.

Tirsdag manglede således kun Pyry Soiri, der træner med første gang onsdag, Joni Kauko, der kommer fredag, Emmanuel Oti Essigba, der er skadet, og Adrian Petre, der er med Rumænien til U21-EM. Og så lige Mathias Kristensen, der stadig hænger lidt med den skade, han pådrog sig mod Randers i lørdags.

Reelt betyder det, at træner John Lammers kun har 14 dage og én træningskamp, 6. juli i Vejle, med hele truppen inden den første turneringskamp mod FC Midtjylland fredag den 12., og det er han ikke helt tilfreds med.

- Jeg har intet imod, at vores spillere bliver udtaget til vigtige landskampe, det skal både vi og spillerne være stolte af, men jeg forstår simpelt hen ikke noget af, at vi skulle afgive tre spillere til to ligegyldige kampe med U20-landsholdet, siger John Lammers og hentyder dermed til Jacob ”Lungi” Sørensen, Daniel Anyembe og Mark Brink.

Annonce

Trætte hoveder

Han forstår ingen ting af, at Jacob ”Lungi” Sørensen ikke blev udtaget til U21-EM-truppen, men når det nu var sådan, havde han foretrukket, at han og de to andre spillere havde fået ferie.

- Det er spillere, der heller ikke sidste sommer havde ferie, fordi de gik til eksamen, og det synes jeg, at man skulle tage hensyn til. Det er jo ikke et spørgsmål om, at de fysisk ikke kan klare det, men mentalt er det hårdt aldrig at holde fri. Uanset hvor mange minutter du spiller, når du er med landsholdet, siger John Lammers, der kan glæde sig over, at alle de tre nævnte spillere igen er på træningsbanen i EfB – mens Jacob ”Lungi” Sørensen og Daniel Anyembe først stødte til mandag, var Mark Brink med i træningen allerede i sidste uge.

Det var hverken Rodolph Austin eller Joni Kauko, og det var et helt bevidst valg, fortæller John Lammers.

- Igen er det et spørgsmål om at være klar i hovedet. De har begge bedt om ekstra ferie, og de har begge fået det, fordi de har trængt til det. Det her er en holdsport, og vi har fælles regler, men vi behandler stadig alle spillere forskelligt, fordi vi tager hensyn til, hvordan de bedst bidrager. Og det har intet med alder at gøre, sådan vil jeg også gøre med de unge spillere, siger John Lammers.

Vi er spillet ind

Han sender fredag sine spillere på banen til sæsonens anden træningskamp mod FC Midtjylland – kampen spilles i Børkop 18.00 – og det bliver et hold, der minder lidt mere om A-formationen end i lørdags mod Randers.

- Men jeg skal stadig dosere spillerne, og det er klart, at det er en ulempe for os, at vi reelt kun har én træningskamp med hele truppen inden turneringsstarten. Det er så en fordel for os, at vi næsten ikke har skiftet ud, og næsten alle vores spillere ved, hvordan vi spiller, siger John Lammers, der udover de kendte ansigter i truppen også forbereder sig på, at der kan komme en eller flere nye spillere i den nære fremtid.

- Vi arbejder på det, og hvis det, vi arbejder på, lykkes, kan det ske meget hurtigt. Hvis ikke, må vi arbejde på noget andet, og så går der længere tid, siger EfB-træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];