Annonce
Udland

John Lennons runde solbriller er solgt for 1,2 millioner

John Lennon var en af frontmændene i rockgruppen The Beatles. Hans solbriller er nu solgt for millionbeløb.

Runde solbriller har været på mode den seneste tid, men et særligt par er fredag blevet solgt for et skyhøjt beløb.

John Lennon var en af frontfigurerne i den britiske rockgruppe The Beatles, og på en auktion i London er et par runde briller, der har tilhørt ham, solgt for 137.500 britiske pund. Det svarer til cirka 1,2 millioner kroner.

De runde solbriller med grønlige glas og gyldent stel endte for årtier siden hos Alan Herring, der var chauffør for to af de øvrige medlemmer af den britiske rockgruppe The Beatles - trommeslager Ringo Starr og guitarist George Harrison.

- I sommeren 1968 samler jeg John op sammen med Ringo og George i Ringos Mercedes og kører dem ind til kontoret.

- Da John stiger ud af bilen, lægger jeg mærke til, at han har efterladt de her solbriller på bagsædet, og en linse og en brillestang var faldet af.

- Jeg spørger John, om han gerne ville have, at jeg fik dem ordnet for ham. Han svarede, at det skulle jeg ikke bekymre mig om - de var kun til syns skyld, sagde Alan Herring på auktionen.

Solbrillerne blev aldrig ordnet, men de blev fredag solgt til en unavngiven person for det svimlende beløb.

- For min families skyld giver det mening for mig at sige farvel til min samling nu, hvor jeg stadig kan fortælle historierne bag dem alle, sagde Herring.

På auktionen var der også andre Beatles samlerobjekter, herunder en halskæde med klokker på, som George Harrison har gået med. Den blev solgt for mere beskedne 10.000 pund, svarende til knap 90.000 danske kroner.

John Lennon blev skudt uden for sit hjem i Manhattan, New York i 1980. Han blev 40 år gammel.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce