Annonce
Sønderborg

John Solkær æret med særlig farvelgave

John Solkær fik sit æresmedlemsskab overrakt af Povl Callesen (tv). Foto: Oluf Mauritsen, Lokalhistorisk Forening for Sundeved
Mangeårigt medlem af Lokalhistorisk Forening for Sundeved er udnævnt som æresmedlem.
Annonce

Ullerup: John Solkær, som gennem 11 år har været særdeles aktiv i Lokalhistorisk Forening for Sundeved, fik en særlig gave på foreningens generalforsamling. Han blev udnævnt til foreningens 8. æresmedlem.

John Solkær, tidligere borgmester i daværende Sundeved Kommune, gik ind i bestyrelsesarbejdet i den lokalhistoriske forening i 2010, hvor han blev valgt til næstformand. Fra 2012 til 2017 var han formand. Herefter overtog han igen næstformandsposten, indtil han i foråret meddelte bestyrelsen, at han ville stoppe.


I din formandstid arbejdede du på at skabe grobund for en velkørende forening i stadig udvikling, og Lokalhistorisk Forening for Sundeved er i den tid blevet en kendt størrelse i foreningslivet i gamle Sundeved.

Povl Callesen om John Solkærs indsats


Ifølge den nuværende Povl Callesen har John Solkær ikke alene sikret foreningen og det lokalhistoriske arkiv langt bedre fysiske rammer, end da man holdt til i et nedslidt hus i Avnbøl. John Solkær var også drivkraften, da det lykkedes lokale foreninger at overbevise politikerne om, at den nedlagte Bakkensbro Skole kunne bruges til medborgerhus.

- Du brugte din politiske tæft til at plante ideen hos kommunalpolitikerne; vi stod lige foran et kommunalvalg i 2014, hvilket var vores held. Op til et valg er politikerne erfaringsvis lettere at snakke med, sagde Povl Callensen i sin tale på generalforsamlingen, før John Solkær fik overrakt beviset på sit æresmedlemsskab.

Generalforsamlingen skulle have været holdt 30. marts, men det satte corona-restriktionerne en stopper for. I stedet blev det i skolernes efterårsferie, hvor Inge Jørgensen, Nybøl, blev valgt til at overtage John Solkærs plads i bestyrelsen.

Bestyrelsen består desuden af Arne Jessen, Carl Peter Møller, Peter Juhl Jespersen, Frede Jensen, Povl Callesen og Svend Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Annonce