Annonce
Sport

Johnny Mølby bliver træner hos superliganedrykker

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vendsyssel satser på 50-årige Johnny Mølby efter nedrykningen fra Superligaen til 1. division.

Johnny Mølby er udpeget som manden, der skal føre Vendsyssel tilbage til Superligaen.

Torsdag har den nordjyske fodboldklub givet 50-årige Mølby ansvaret efter nedrykningen til 1. division - også kaldet NordicBet Ligaen.

Den nyansatte træner spår en hård kamp tilbage til landets bedste række.

- Det bliver en rigtig tæt NordicBet Liga-sæson, fordi der kun er én oprykker og mange hold har den ambition.

- Men for os drejer det sig om, at vi får sammensat en stærk trup og finde stabilitet i vores arbejde, siger Johnny Mølby til klubbens hjemmeside.

Mølby var indtil for nylig ansat som assistenttræner i belgiske Gent under Jess Thorup.

Den nyansatte Vendsyssel-træner har solid erfaring fra dansk fodbold, hvor han har været cheftræner i AC Horsens, Viborg og Kolding. Han har desuden været assistent i Esbjerg og AGF.

Vendsyssel rykkede efter en enkelt sæson ud af Superligaen efter et samlet playoffnederlag til Lyngby.

Inden det endte med nedrykning fyrede klubben Jens Berthel Askou som cheftræner og indsatte midlertidigt Peter Enevoldsen før de to playoffkampe mod Lyngby.

Med ansættelsen af Johnny Mølby vurderer sportschef Ole Nielsen, at Vendsyssel har fundet den rigtige mand.

- Vi har fået den trænerprofil, vi har ledt efter. Johnny er en uhyre dygtig træner, og han kommer med en rigtig flot fodboldmæssig baggrund.

- I sine tidligere klubber har han samtidig bevist, at han kan udvikle et hold, en klub og de enkelte spillere i den rigtige retning, siger Ole Nielsen til klubbens hjemmeside.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce