Annonce
EfB

Johnny Madsen er ugens gæst i podcast-studiet: EfB skal bygge noget helt nyt op

Johnny Madsen talte sig varm om sin kærlighed til spillet og til EfB. Og han erkendte også, at Lionel Messi spillede for Vejen, ville han nok holde med Vejen. Foto: JV
Johnny Madsen var en veloplagt og humoristisk gæst i JydskeVestkystens podcast-studie mandag eftermiddag. Han mener, at EfB skal sadle helt om, hvis klubben skal opleve en ny storhedstid, og så skal der i hans øjne et mirakel til, hvis EfB skal rykke op i denne sæson.

Vel er Johnny Madsen fortrinsvis kendt for sin musik og sine malerier, men han er også kendt for sine meningers mod, og det var dem, han luftede, da han for godt en uges tid siden sendte et læserbrev til JydskeVestkysten.

Et læserbrev om EfB. Den klub, han har fulgt siden drengeårene, og som han i snart 40 år har været fan af. Han er ked af at se, hvordan det går EfB, han er bekymret for EfB – det betyder noget for ham.

Lyt med

Du kan finde denne uges udgave af "Vi taler om EfB" på www.jv.dk/sport og i app'en Nyhedskiosken.

- Jeg har været EFB-fan i snart 40 år, det vil jeg naturligvis blive ved med. I fodbold er det sådan, at du skal have speed og teknik i en og samme spiller. Det har holdet ikke nu. En gumpetung midtbane, der skal have bolden under kontrol, kigger op, også spille den nærmeste, der i 90% af tiden spiller sidelæns eller bagud. Ingen spil i dybden, fordi folk simpelthen ikke er hurtige nok, skrev Johnny Madsen blandt andet og fulgte læserbrevet op med en henvendelse om, at hvis avisen havde interesse i en uddybning, stillede han gerne op.

Annonce

Det havde avisen naturligvis, og derfor var Johnny Madsen mandag eftermiddag ugens gæst i podcasten ”Vi taler om EfB”.

Her forklarede han, hvorfor tog det for ham helt usædvanlige skridt at skrive et læserbrev.

- Jeg kan ikke holde ud at se på det mere. Det går for langsomt, de skal finde nogle unge spillere med fart og teknik. Så kan det godt være, at det tager tid at bygge sådan noget op, men der er ingen anden vej frem, fastslog Johnny Madsen, der dog samtidig erkendte, at det nok ikke skal være ham, der i detaljer skal forklare de unge mennesker, hvordan de skal spille.

Opsang hjalp ikke

Det prøvede han engang for nogle år siden, da hans gode ven Ove Pedersen var træner. Madsen tegnede, fortalte og forklarede spillere som brødrene Ankersen, Braithwaite og Jonas Knudsen, hvordan de skulle spille med det resultat, at holdet ikke vandt de næste tre-fire kampe.

- Fansene havde hørt, at jeg havde holdt foredrag for spillerne, og da de så senere skulle spille mod AGF, kom en af dem hen til mig og spurgte, om jeg ikke kunne holde et oplæg for AGF-spillerne, for nu trængte EfB til nogle point, fortalte Johnny Madsen med et grin.

Annonce

Fatal handel

Dem var der masser af denne mandag eftermiddag, da vi også rundede Madsens egen til tider glorværdige karriere i en række små byer i det nordvestjyske omkring havnebyen Thyborøn. Lille Johnny var bidt af en gal fodbold, spillede altid, og var ifølge kammeraterne også en mere end hæderlig spiller. Det syntes han åbenbart også selv, for, som han fortalte, havde han efter en kamp vundet fidusbamsen med 11 af 11 mulige stemmer.


- Det kommer jo også an på, hvordan man ser på det i ungdomsafdelingen. Gør man det rigtigt? Lærer de unge mennesker at drible, for det skal de kunne. Man ikke lave en slider om til en tekniker, men man kan godt lave en tekniker om til en slider. Kondition, det kan de sørge for i deres fritid.

Johnny Madsens recept på godt ungdomsarbejde


Drømmen om en plads på landsholdet spolerede han selv, fordi han som knægt lod sig overtale til at skifte fra havnens hold til byens for den statelige sum af to kroner og en pose Piratos. Da det på det tidspunkt ikke var tilladt med professionelle på landsholdet, havde unge Madsen diskvalificeret sig selv.

- Jeg overvejede da, om det var det værd, men det må jeg jo have syntes, at det var, som han sagde.

Annonce

Kærligheden til EfB

Kærligheden til EfB blev blandt andet grundlagt, fordi Johnnys farfar boede i Bramming, og når han ikke havde plaget om is og snolder på den seks timer lange køretur fra Thyborøn, blev han belønnet med en tur på Esbjerg Stadion.

- Helt op til Thyborøn og Hanstholm er der EfB-fans. Det var hele Vestjyllands hold, fortalte Johnny Madsen, der kom tættere på sin yndlingsklub, da han i 1984 flyttede til Fanø.

Besøgene på stadion hørte op den dag, EfB indførte totalt rygeforbud på Blue Water Arena – Johnny Madsen ryger 20 cigaretter i løbet af en kamp for at dulme nerverne – så nu nøjes han med at følge med på tv. Og han er bestemt ikke altid lige vild med det, han ser.

- Når man trækker i de shorts, skal man også være klar over, at man er en del af showbiz, sagde Johnny Madsen og trak en lige linje til sin egen branche.

- Man kan enten tænke kreativt eller regressivt. Hvis man tænker kreativt, tænker man, at det skal vi nok klare, dem løber vi fra. Hvis man tænker regressivt, tænker man, at de andre godt nok er gode, vi skal lige bruge 20 minutter på at se dem an. Sådan kan jeg jo ikke gøre, hvis jeg har en koncert oppe på Torvet. Jeg kan da ikke bruge 20 minutter på at se mit publikum an på, jeg skal være på med det samme, forklarede Johnny Madsen, der kalder det et mirakel, hvis EfB rykker op i denne sæson.

Annonce

En vis optimisme

Alligevel tager han torsdag til Silkeborg med en vis portion optimisme. Og nervøsitet. Han skal se kampen med sine god ven og kollega Lars Lilholt, der er indædt Silkeborg-fan. Og Madsen kan godt frygte Lilholts hånlige bemærkninger, hvis hjemmeholdet henter de tre point, der med stor sikkerhed knuser alle EfB’s oprykningshåb og sender Silkeborg i superligaen.

- Hvis vi vinder 5-1, bliver det lidt nemmere, konstaterede Johnny Madsen og tonede dog en anelse ned for optimismen, da han blev bedt om at give et tip på kampens resultat.

- EfB vinder 4-1.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB-analyse efter 2-1 over Hobro: Ungdommens, heldets, dødboldenes, Barnsleys og moralens sejr

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Vejen

Lokalarkivets mand: Skrot det forslag

Sydjylland

Kun to ud af ti kommuner vækker corona-bekymring - men tre mennesker er døde med sygdommen

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

EfB

EfB-podcast: Vigtigt comeback giver grund til optimisme

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Region Syddanmark politianmeldt igen: Risikerer stor bøde efter sløseri med tusindvis af personfølsomme oplysninger

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Aabenraa

Hjørnets fremtid er på spil: Her er planen for lukket værtshus

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Podcast

Lyt: Høner brækker knogler -  Det er barskt!

Annonce