Annonce
Esbjerg

John Dillermand tog overhånd hos Esbjerg-bager: Nu har dillermanden fået selskab af Lone Tissekone og Pia Plastikpat

Bagermester Laila Christensen og datteren Camilla i Konditorbagen i Storegade i Esbjerg har videreudviklet konceptet med salg af den omdiskuterede træstamme-lignende John Dillermand, så udvalget nu også tæller Lone Tissekone, Pia Plastikpat og Centimeter Peter. Privatfoto
Også Konditorbageren i Storegade i Esbjerg har fået den omdiskuterede John Dillermand i sortimentet, og i weekenden var bageriet ved at blive løbet over ende. Nu har dillermanden fået selskab af Pia Plastikpat, Lone Tissekone og Centimeter Peter.
Annonce

Esbjerg: John Dillemand, den kontroversielle og særdeles veludrustede tegneseriefigur i serien af samme navn på DR, hvis diller er meget lang og får figuren ud i mange pinlige situationer, men ligeså tit er alles redningsmand, har indtaget Esbjerg. Med storm.

Inspireret af en kollega hos Outrup Bageri lancerede Laila Christensen, der er indehaver af Konditorbageren i Storegade, i weekenden dillermanden, en cirka 30 centimeter lang træstamme overtrukket med marcipan i røde og hvide striber. Forinden havde Laila Christensen forsigtigt forhørt sig hos kunderne på bageriets Facebook-side; om de fandt tiltaget anstødeligt eller krænkende, hvis Johns dillermand også ville lande i glasmontren i Storegade.

Det gjorde de ikke.

Annonce

Alt udsolgt

Lørdag og søndag var Konditorbageren således ved at blive lagt ned, og bestillingerne væltede ind – ikke bare på John Dillermand, men også på Pia Plastikpat, to runde øjne pakket ind i en lille top.

- Det var helt vildt. Det tog næsten overhånd. På Facebook havde vi flere 400 kommentarer og forudbestillingerne væltede ind. Søndag morgen havde vi omkring 80 bestillinger på dillermanden og 12 på Pia. I løbet af dagen forsøgte vi at følge med salget i butikken, men klokken 13.00 måtte vi melde udsolgt. Der gik vel omkring 170 enheder i en lynende hast, fortæller Laila Christensen.

Sammen med sin datter Camilla, som er ophavsmand til de mange kreative tiltag, som Konditorbageren i Storegade i forvejen er kendt for, har hun nu videreudviklet konceptet og givet John Dillermand og Pia Plastikpat lidt selskab i form af Lone Tissekone og Centimeter Peter, som er en miniudgave af John Dillermand. De bliver nu spændende at se, hvem af de fire venner, der sælger bedst.

- Lone er faktisk vellignende med piercing og det hele, griner Laila Christensen.

Annonce

Sjovt i en coronatid

Hun indrømmer gerne, at hun selv var lettere chokeret, da DR’s børnekanal Ramasjang i begyndelsen af året lancerede serien om den John Dillermand. Nu trækker hun på smilebåndet, men hun syntes også, det er lidt underligt, når kunderne enten er meget direkte eller det modsatte i deres bestilling.

- Der er børn, der kommer ind og siger, vi skal have sådan en dillermand. Og der er voksne, der kommer ind og siger, at de skal have sådan en træstamme-lignende ting, fortæller Laila Christensen, der også sagtens kan se et positivt "corona-perspektiv" i tiltaget.

- Vi er alle ved at være så bundtrætte af corona. Her har vi da noget, der giver folk lidt sjov og lidt at smile af. Det er fint, synes jeg, siger bageren.

Selv har hun måttet kæmpe hårdt for at holde sin forretning oven vande under corona-pandemien. Corona i Konditorbageren i Storegade har rimet på benhårdt arbejde, anfører hun.

- Hver gang statsministeren har været fremme er alt gået i stå, og jeg har grædt tårer. Vi mangler en del indtjening fra sidste år, men vi har forsøgt at kæmpe os igennem, og vi gjort det ved at være kreative, siger Laila Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce